1/8 Finaler I FIFA-verdensmesterskapet I 2014: Frankrike - Nigeria

30. juni fant den femte kampen i 1/8 finalen i FIFA World Cup sted i hovedstaden i Brasil. Landslagene i Frankrike og Nigeria møttes på stadion til ære for Garrinchi.

1/8 finaler i FIFA-verdensmesterskapet i 2014: Frankrike - Nigeria

I et par lag fra Frankrike og Nigeria så europeerne ut til å være favorittene. Første halvdel av kampen ble imidlertid holdt med en liten fordel for afrikanerne. Det var nigerianerne som prøvde å spille første nummer. Men det er verdt å innrømme at afrikanerne ikke lyktes i å angripe handlinger. Franskmennene så dyktigere ut, de hadde bedre kontroll over ballen. Derfor er det europeernes øyeblikk som kan skilles fra hele første halvdel. Paul Pogba spredte teamets raske angrep og fullførte det selv. Den unge franskmannen skjøt inn fra utenfor sekstenmeteren, men den afrikanske keeperen parerte ballen.

Generelt ble første omgang ikke preget av et skarpt angrepsspill, vi kan si at de nøytrale fansen kjedet seg.

I andre halvdel av møtet gikk ballen til europæernes mål for første gang, men målet ble ikke tildelt på grunn av offside-posisjonen. I første halvdel av omgangen prøvde nigerianerne å ha mer ballbesittelse, men dette førte igjen ikke til resultater. Det var fortsatt ingen farlige øyeblikk.

Først i løpet av de siste 15 minuttene av andre omgang, berørte den generelle klassen av europeerne. Først klarte ikke Benzema å hoppe ut en mot en med keeperen til Nigeria, og deretter reddet tverrliggeren nigerianerne etter Kabays langtriksstreik. Benzema hadde fortsatt et godt øyeblikk - den franske angriperen var farlig på vei under tverrliggeren, men keeperen Enyama hjelper igjen. Som et resultat scoret franskmennene fortsatt.

Etter en corner gjorde den nigerianske keeperen en feil. Ved utgangen kastet han ballen på hodet på Pogba med håndflaten, som var rask til å sende prosjektilet i det tomme nettet. I det 79. minutt ledet Frankrike 1 - 0.

Etter å ha sluppet inn et mål, fant ikke nigerianerne lenger styrke til å hente tilbake. Afrikanerne klarte ikke engang å overføre spillet til portene til europeerne. Derfor avsluttet Frankrike kampen på halvdelen av banen i Nigeria.

Endelig forsvant nigerianernes sjanser til å nå kvartfinalen i det 90. minutt. Etter en lumbago fra høyre flanke kuttet kapteinen til nigerianerne Yobo ballen i sitt eget mål.

Sluttresultatet i kampen er 2 - 0 til fordel for Frankrike. Europeerne gleder seg nå til vinneren av paret Tyskland-Algerie, mens de nigerianske spillerne er på vei hjem.