FIFA World Cup: Hvordan Frankrike Beseiret Sveits

Den brasilianske byen El Salvador var beæret over å være vert for en kamp mellom landene i Frankrike og Sveits i andre runde av verdensmesterskapet i fotball. Begge lag vant seire i begynnelsen av turneringen, så kampen under gjennomgang var viktig fra synspunktet til kampen om førsteplassen i E-kvartetten ved FIFA verdensmesterskap.

2014 FIFA World Cup: hvordan Frankrike beseiret Sveits

Spillet mellom landene i Frankrike og Sveits har blitt det mest produktive så langt i turneringen. Totalt ble det scoret syv mål i kampen.

Franskmennene var solister i første omgang. De startet aktivt og klarte å score to ganger i det 18. minutt. Først, etter et hjørnespark, scoret han et mål av Olivier Giroud i det 17. minutt, og et minutt senere opprørte Blaise Matuidi igjen den sveitsiske keeperen. Frankrike ledet 2 - 0, og gjorde det enkelt og naturlig. Snart hadde verdensmestrene i 1998 krav på straffe, men Benzema klarte ikke å score det tredje målet - først reddet keeperen, og deretter traff den franske landslagsspilleren rammen på målstreken. Denne hendelsen skulle oppmuntre sveitserne, men i stedet savnet de mer. I flere pasninger organiserte franskmennene en rask kontring i det 40. minutt, som endte med nok en målscoring. Distinguished Mathieu Valbuena. Dermed har franskmennene allerede sikret seg en komfortabel fordel ved pause.

Andre omgang startet også muntert. Det ble enda flere mål scoret. Først scoret franskmennene to ganger, etter å ha gitt en helt uanstendig score - 5 - 0. Benzema, etter en mirakuløs pasning av Pogba, scoret sitt tredje mål på 67 minutter og fikk tak i turneringens beste målscorer. Og i det 73. minutt skuffet Sissoko endelig alle fans av Sveits.

På slutten av kampen så publikum to baller til. Det er sant at nå har sveitserne markert seg. Først sparket Blerim Dzhemili av med et frispark av ett mål. Dette skjedde på 81 minutter. Så, seks minutter senere, klarte sveitserne å score mer. Målet viste seg å være veldig vakkert. Granit Jaka, etter en utmerket pasning fra dybdeskarpheten, sendte ballen i mål med første berøring i flukt. Dermed søtnet sveitseren bitterhet til nederlag, men det endelige resultatet på resultattavlen 2-5 kan ikke være tilfredsstillende for dem.

Frankrike får seks poeng og blir den eneste lederen i gruppe E etter to runder, Sveits har tre poeng igjen.