Copa America 2016: En Oversikt Over Møtet Ecuador-Peru

Konfrontasjonen mellom landslagene i Ecuador og Peru i andre runde av gruppespillet til kvartett B skulle være avgjørende for begge lagene. Det var disse lagene, ifølge prognosene fra eksperter, som måtte kjempe om andreplassen i gruppen der Brasil spiller.

Copa America 2016: en oversikt over møtet Ecuador-Peru

Kampen mellom landslagene i Peru og Ecuador viste seg å være spennende og intens. Til tross for at ecuadorianerne hadde en statistisk fordel, ble møtet avholdt som en konfrontasjon mellom helt like lag. Ecuadorianske fotballspillere var dobbelt så sannsynlig å treffe motstandernes mål (18 mot 9), mens bare hvert tredje spark fra hvert lag nådde mållinjen. Ballbesittelse var fordelen på Ecuadorians side (56% til 44%). Imidlertid bestemmes utfallet av kampen av tallene på resultattavlen, og ikke av statistikk.

Allerede i 5. minutt av møtet ble poengsummen åpnet av peruanerne. Christian Cueva etterlot ingen sjanse for den ecuadorianske keeper Alexander Dominguez. I det 13. minutt klarte Edison Flores å doble ledelsen til landslaget i Peru. Etter å ha sluppet inn to mål så det ut til at det ecuadorianske landslaget hadde liten sjanse til å score i det minste noen poeng i kampen, men fotball er ofte uforutsigbar.

Ecuadorianske fotballspillere i andre halvdel av første omgang begynte å handle mer aktivt, noe som resulterte i et mål av Enner Valencia seks minutter før slutten av første halvdel av møtet. Etter å ha fått en pasning i straffefeltet, skjøt den ecuadorianske nøyaktig forbi keeperen til Peru-landslaget, og etterlot sistnevnte ingen sjanse. Lagene dro til pause med peruanernes fordel i ett mål.

Andre halvdel av møtet begynte med en liten fordel for ecuadorianerne. Dette skyldtes poengsummen på resultattavlen. De angripende spillernes initiativ ble belønnet allerede i det 48. minutt. Miller Bolaños sammenligner tallene på resultattavlen - 2: 2.

Resten av kampen klarte ikke lagene å treffe den andres mål, selv om de hadde gode sjanser for dette. Sluttresultatet i kampen 2: 2 ser rettferdig ut. Peruanerne startet møtet godt, og de ecuadorianske spillerne klarte å vise sin karakter og snu tidevannet i konfrontasjonen.

I følge resultatene av møtet får spillerne i Peru fire poeng etter to runder, Ecuadorianerne har to poeng. Imidlertid ser sistnevntes sjanser til å kvalifisere seg fra gruppen mer å foretrekke, siden i den siste kampen i gruppe B, vil konkurrentene til Ecuador være landslaget til Haiti, og peruerne vil spille med Brasil.