Copa America 2016: Anmeldelse Av Kampen Brasil - Ecuador

Det brasilianske fotballaget på alle større turneringer anses med rette som en av favorittene i hver kamp. Så det var før det første møtet til de fem ganger verdensmestrene på Copa America 2016. Brasilianernes rivaler var fotballspillere fra Ecuador.

Copa America 2016: anmeldelse av kampen Brasil - Ecuador

Det endelige resultatet av kampen viste seg å være uforutsigbar for de fleste fotballfans. Til tross for brasilianernes favorisering, fra de aller første minuttene av møtet, kunne de ecuadorianske fotballspillerne motsette seg anstendig fotball til Pentacamps. Hele første omgang ble spilt i en lik kamp. Lagene prøvde å svare med angrep for å angripe, selv om spillerne ikke skapte farlige og virkelig scorende sjanser på rivalens mål.

I de første førtifem minuttene traff brasilianerne bare fire skudd på mål, hvorav bare ett traff målet. Det ble slått av Filipe Coutinier i det sjette minutt. I første halvdel av møtet svarte ecuadorianerne med bare to streik, mens den brasilianske keeperen kom i spill først etter at Ener Valencia traff fra et frispark i 37 minutter. Første omgang endte uavgjort.

Andre halvdel av møtet var preget av en meget kontroversiell avgjørelse fra sidedommeren, som påvirket sluttresultatet i kampen. I det 66. minutt utførte de ecuadorianske spillerne et eksemplarisk angrep, hvoretter Montero skjøt fra venstre flanke inn i sekstenmeteren. Ballen gled over hendene på den brasilianske keeperen og rullet i mål. Episodens nysgjerrighet påvirket ikke ecuadorianernes oppriktige glede, men målet ble avlyst. Bedømt av repetisjonene av episoden, bestemte sidedommeren feilaktig at ballen var bak mållinjen på tidspunktet for Monteros innlegg. Stillingen var uendret - 0: 0.

Fram til sluttfløyta endret ikke tallene på resultattavlen seg, selv om den brasilianske spissen Lucas i det 84. minutt ikke kunne realisere scoringssjansen. Spissen klarte ikke å heade ballen i det tomme hjørnet av målet.

I følge resultatene av møtet scoret lagene ett poeng, men etter kampen klaget trenerteamet og de ecuadorianske fotballspillerne over at lagets mål ble tatt bort. Samtidig er anklagene mot voldgiftsmennene i tolkningen av episoden i det 66. minutt ikke ubegrunnede.