Hvordan Er Det Med Wimbledon-turneringen

Den tradisjonelle sommershiten i tennissesongen spilles med racketer av verdens sterkeste tennisspillere i disse dager i London - på England Open 2012, den fjerde konkurranserunden i herre- og damesingel. Dette er den 126. Wimbledon-turneringen, den eneste av de fire Grand Slam-arrangementene som finner sted på gressbaner.

Hvordan er det med Wimbledon-turneringen

I år ble en av tradisjonene til turneringen, etablert av de britiske øyer, ikke brutt - kampene ble utsatt på grunn av regn, noe som førte til en innstramming av timeplanen til banene til All England Tennis Club. Innen fjerde runde returnerte timeplanen til de tidligere angitte datoene. For øyeblikket er ikke lenger navnene på flere favoritter oppført i den, inkludert den viktigste konkurrenten om seier i herreturneringen. Den argentinske Rafael Nadal, to ganger vinneren av tittelen på denne turneringen, som konsekvent har nådd finalen de siste fem årene, ble eliminert i andre runde og tapte veien til Tomas Rosol på fem kamper. Cech inntar den 100. linjen i den nåværende rangeringen av profesjonelle tennisspillere og har også allerede forlatt turneringen og tapte i neste runde mot tennisspilleren fra den 25. posisjonen på denne listen - tyske Philip Kohlschreiber.

I dameturneringen spilte ikke en av Williams-søstrene, Venus, bra i denne turneringen. Hun tapte for landsmannen vår Elena Vesnina i første runde. Dessverre nådde heller ikke Elena fjerde runde. Et annet håp fra russerne, Maria Sharapova, vinner av forrige Grand Slam i år og den første racketen på dagens rangering, kunne ikke nå kvartfinalen, og tapte mot tyske Sabina Lisicki.

Den eneste gjenværende representanten for Russland i kategorien single for kvinner er Maria Kirilenko. Etter å ha nådd kvartfinalen, gjentok hun sin høyeste prestasjon i Grand Slam-turneringene og vil nå kjempe for avansementet med den tredje racketen i verden, Agnieszka Radwanska fra Polen. Og i herreturneringen var det bare en av våre landsmenn - Mikhail Youzhny, som opptar den 34. linjen i rangeringen av tennisspillere, nådde samme etappe. Også han vil spille kvartfinalen med den tredje racketen fra profesjonell vurdering - på herrelisten er denne stillingen okkupert av sveitseren Roger Federer.