Ishockey-VM 2019: Gjennomgang Av Kampen Sverige - Russland

I den siste kampen i gruppespillet på verdensmesterskapet i ishockey, som ble arrangert i Slovakia, ble det russiske landslaget motarbeidet av en av hovedfavorittene i hele turneringen - Sveriges lag. Den endelige fordelingen av plasseringer i den øvre delen av tabellen til gruppe B var avhengig av resultatet av dette spillet.

Ishockey-VM 2019: gjennomgang av kampen Sverige - Russland

Før finalkampen i gruppe B tok det russiske ishockeylaget på verdensmesterskapet i 2019 førsteplassen. De siste rivalene til russerne i gruppespillet var hockeyspillere fra Sverige. Dette skandinaviske laget brakte mange av stjernene sine til turneringen. Derfor så det overvåkede spillet ut til å være et av de mest spennende i den innledende sceneturneringen.

Spillet startet med et gjensidig ønske mellom lagene om besittelse av pucken. I løpet av de første fem minuttene av møtet så ikke publikum noen scoringssjanser. Det svenske landslaget angrep oftere posisjonelt. Russerne prøvde å kontre. I det 8. minutt endret poengsummen seg. Aktiviteten til skandinaviske hockeyspillere i den fremmede sonen førte til en forlatt puck. Markus Pettersons skudd fra den blå linjen traff kapteinen på Colarodo Avalanche, Gabriel Landeskog. Fra stjernenes senter foran svenskene, ricochetterte skallet seg inn i portene til Andrey Vasilevsky. Sverige tok ledelsen 1: 0.

Etter en savnet puck prøvde russerne å spille mer aktivt i en fremmed sone, men dette førte ikke til farlige øyeblikk ved Markstrem-målet, men til fjerning av Sergei Andronov. Fremover CSKA i en fremmed sone hektet en motstander med en pinne og fikk et velfortjent to minutter. Russerne spilte eksemplarisk i mindretall, og lot ikke svenskene øke poengsummen.

Noen minutter senere fikk Kirill Kaprizov en bot. Russerne tjente igjen to minutters spill i forskjellige komposisjoner i angrepssonen. Skandinaviske hockeyspillere skapte spenning ved Vasilevsky-målet, men Tampa Bay-keeperen, med hjelp av forsvaret, tillot ikke et andre mål.

Den første perioden endte med stillingen 1: 0 til fordel for Sverige. Skandinaviske hockeyspillere så bedre ut de første tjue minuttene av spillet, skjøt oftere i mål og hadde en territoriell og spillende fordel.

I den andre perioden endret spillet seg dramatisk. Det russiske landslaget utlignet i første øyeblikk. De tre Gusev - Anisimov - Kucherov stilte opp et ideelt angrep med sine pasninger, hvorpå Chicago-spissen jevnet poengsummen. Det andre målet mot svenskene ble organisert av russerne etter 4 minutter. Kastet av Mikhail Sergachev fra den blå linjen ble stengt av Evgeny Dadonov, som klarte å erstatte klubben om høsten og endre retningen på pucken. For Florida Panthers-spissen var dette målet allerede det syvende i turneringen.

I det 9. minutt spilte de to viktigste stjernene i russisk hockey det siste tiåret en kul kombinasjon. Evgeny Malkin ga en assistanse til Alexander Ovechkin, hvoretter Washington-spissen tvang Yakub Markstrem til å overgi seg for tredje gang.

Det russiske landslaget fortsatte å rive det svenske forsvaret fra hverandre. I det 15. minutt scoret Kirill Kaprizov sitt første mål i verdensmesterskapet i 2019, som kastet rett etter innkastet vunnet av Kuznetsov. 4: 1 til fordel for det russiske landslaget. Kanskje dette målet endelig brøt svenskene. Fram til slutten av perioden innrømmet skandinaverne to ganger til, og innen ett minutt. Først scoret Mikhail Grigorenko, og deretter Pittsburgh-spissen Yevgeny Malkin. Sluttresultatet i kampen etter to perioder er 6: 1 til fordel for det russiske landslaget.

I den siste perioden så publikum fire mål til. Tre av dem ble organisert av svenske hockeyspillere. I det 13. minutt lukket William Newlander gapet og gjorde stillingen 6: 2. Det tok russerne under ett minutt å svare. Dmitry Orlov svarte med sin poengsum. Etter det ble det endelig klart at vinneren av møtet ville være det russiske laget. Kanskje dette avslappet de innenlandske hockeyspillerne. Ilya Vorobyovs anklager innrømmet to ganger til de siste tre minuttene. De svenske forsvarerne Ekman-Larson og Klingberg markerte seg.

Sluttresultatet på møtet er 7: 4 til fordel for det russiske landslaget. Dette resultatet tillot teamet vårt å trygt vinne gruppe B. Russernes rivaler i kvartfinalen blir det amerikanske landslaget.