Gjennomgang Av Kampen PSV Eindhoven - CSKA

8. desember hadde Moskva fotballklubb CSKA det siste møtet i gruppespillet i UEFA Champions League 2015-2016. Rivalene til Leonid Slutskys anklager var fotballspillerne til den nederlandske PSV Eindhoven.

Gjennomgang av kampen PSV Eindhoven - CSKA

Før den siste sjette runden i Champions League 2015-2016 mistet CSKA-spillerne alle sjanser til å kvalifisere seg for gruppen. Tredjeplassen ville imidlertid ha tillatt “hærlaget” å komme inn på våren av den europeiske sesongen fra tredjeplass. Et slikt resultat ville ha gjort det mulig for CSKA å spille i 1/16 kampene i UEFA Europa League. For å oppnå dette resultatet var det nødvendig å beseire PSV.

Moskva "CSKA" før møtestart hadde visse problemer med sammensetningen. Savnet spillet på grunn av skader Vasily Berezutsky (hans plass i forsvaret ble inntatt av Aleksey Berezutsky), høyreback Mario Fernandez (Kirill Nababkin kom ut på høyre flanke) og playmaker Roman Eremenko.

Begynnelsen på møtet fant sted med en liten fordel av PSV. Det var gjennom Nababkins flanke at nederlenderne gjorde sine angrep om og om igjen. Dette fungerte imidlertid ikke. CSKA-fotballspillere viste ikke skarp kontringsfotball. Avdelingene til Slutsky i første omgang hadde ingen åpenbare scoringssjanser.

I midten av første omgang jevnet kampen seg ut, men selve kampen ble holdt i samme hurtige tempo. Først i siste tredjedel av omgangen hadde Luc De Jung, kapteinen til Eindhoven, en skikkelig målgivermulighet. PSV-spissen headet slutten av serveringen fra høyre flanke, men fra den mest fordelaktige posisjonen fra flere meter slo rett i hendene på Akinfeev. Det var det eneste skuddet på målet for "hærens" port i første omgang. I det 36. minutt svarte Zoran Tosic med et enkelt skudd mot PSV. Etter et farlig frispark fra høyre flanke spant Tosic ballen i øvre hjørne, men keeperen til de nederlandske mesterne reddet laget sitt.

Første omgang endte med en målløs remis. Nederlanderne hadde noen prosent mer besittelsesstatistikk, med ett skudd på mål på hver side. Det eneste gule kortet ble mottatt av CSKA-spilleren Pontus Wernbloom. Bare hjørnestatistikken var i favør av "hæren" (4 mot 2).

Andre omgang startet i samme hurtige tempo. Publikum så ikke skarpe angrep før den tiden. På banen har en maktkamp blitt hyppigere, som medførte brudd på reglene med påfølgende advarsler. I det 75. minutt eksploderte spillet. Et straffespark ble gitt til vertenes mål for en veldig kontroversiell felling i Eindhovens straffefelt på Zoran Tosic. Sergei Ignashevich nærmet seg ballen. CSKA-forsvareren kastet dyktig et fotballskall og en keeper i forskjellige hjørner. CSKA tok ledelsen 1-0.

Etter å ha sluppet ballen skyndte vertene seg straks for å hente inn og det betalte seg. Allerede i det 78. minutt, etter uroen i hovedkvarteret i CSKA, spratt ballen til kapteinen på PSV. Luc De Jung traff porten til “hæren” fra noen få meter. Resultattavlen lyste uavgjort.

Nederlanderne var ivrige etter å score mer, og deres flid ble belønnet. I løpet av de siste ti minuttene av møtet fikk PSV-midtbanespiller Davey Propper et godt spark fra frisparklinjen. Midtbanespilleren satte dyktig ballen i hjørnet av Akinfeev-målet.

På slutten av kampen hadde Tosic muligheten til å hente seg tilbake. Allerede på fast tid fikk “CSKA” rett til et farlig frispark. Scoringen på resultattavlen endret seg imidlertid ikke til slutt.

Dermed tapte CSKA 1-2, noe som fratok Slutsks spillere deltakelse i europeiske konkurranser. PSV Eindhoven-fotballspillere må nå forberede seg på sluttspillet i Champions League.