Ishockey-VM 2019: Gjennomgang Av Kampen Canada - Frankrike

Ishockey-verdensmesterskapet får gradvis fart. Sammen med dette begynner de viktigste konkurrentene om gullmedaljer å etablere gjensidig forståelse i troppene sine. Dette blir hjulpet av kamper i gruppespillet med lag som åpenbart er dårligere i klassen. Seerne kunne se en lignende kamp i Kosice utført av det kanadiske landslaget.

VM i ishockey: gjennomgang av kampen Canada - Frankrike

I fjerde runde av den innledende etappen i gruppe A spilte Canadas landslag mot det franske landslaget. Turneringsposisjonen forpliktet grunnleggerne av hockey til å nærme seg kampen med full alvor, fordi kanadierne bare hadde seks poeng i eiendelene etter tre kamper (to seire og ett nederlag fra vertene for slovaksk mesterskap).

Som forventet startet kanadierne kampen aktivt, men i de første minuttene klarte de ikke å treffe rivalens mål. Når vi spilte i like komposisjoner holdt det franske landslaget med verdighet. Resultattavlen endret seg for første gang etter at europeerne tjente en sletting. Da de spilte 5 mot 4, hadde ikke de kanadiske hockeyspillerne tid til å skape farlige øyeblikk, siden franskmennene nesten umiddelbart dro igjen. I mer enn et minutt hadde det kanadiske landslaget en to-spiller-ledelse. En slik fordel gjorde seg snart kjent. På 9. minutt av møtet sendte Anthony Manta pucken inn i målet til det franske landslaget med et nøyaktig innkast fra høyre innkastssirkel.

Det andre målet ventet ikke lenge. I det 11. minutt av møtet scoret Edmonton Oilers og Maple Leaves-spilleren Darnell Nurse med en strålende pasning til det tomme nettet fra Las Vegas-spissen og leder Jonathan Marchesso.

På slutten av perioden tok den unge Tampa Bay Lightning-spissen Anthony Cirelli lederrollene i det kanadiske landslaget. Først traff kastet av Nikita Kucherovs lagkamerat stolpen, og i det 17. minutt, etter å ha fått en pasning bak porten, opprørte Cirelli fortsatt den franske keeperen for tredje gang. Stillingen 3: 0 til fordel for det kanadiske landslaget holdt ut til fløyta for første pause.

I motsetning til forventningene fra de kanadiske fansen, klarte ikke landslaget deres i andre periode å fortsette nederlaget til franskmennene. Maple leaf-spillerne angrep, men klarte ikke å treffe porten. I tillegg tjente utenlandske mestere sletting to ganger i løpet av perioden. Det franske landslaget kunne ikke innse det første av dem og til og med nesten savnet det i en farlig kontring. Europeerne spilte den andre numeriske fordelen mye bedre. I det 17. minutt av perioden, da det var seks sekunder igjen før den utviste kanadieren kom ut, kastet Damien Fleury uimotståelig i det nærmeste øverste hjørnet av målvakten til Canada og Philadelphia Flyers Hart. Stillingen ble 3: 1 til fordel for utenlandske hockeyspillere. Tallene på resultattavlen endret seg ikke før slutten av andre periode.

På 3 minutter i siste periode klarte franskmennene å score sitt andre mål. Tyske legionæreuropeere Anthony Resch utnyttet tregheten til de kanadiske forsvarerne og traff porten til Kasper Hart, og reduserte gapet til et minimum.

Etter den savnede pucken begynte kanadierne å spille mer aktivt. Frukten av dette var Anthony Mantas andre mål i kampen. På periodens 9. minutt avsluttet spissen et skall fra en krone inn i det franske målet. Stillingen ble 4: 2 til fordel for "lønnebladene". To minutter senere opprørte Mark Stone franskmennene for femte gang med et halvsonekast.

På slutten av kampen begynte lagspillere å reise ofte. Det siste segmentet av møtet ble spilt ut av landslagene i forskjellige komposisjoner. Poengsummen på resultattavlen har ikke endret seg. Team Canada vant sin tredje verdensmesterskapsseier med en total score på 5: 2.