Hvordan Føre En Sportsdagbok

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Føre En Sportsdagbok
Hvordan Føre En Sportsdagbok

Video: Hvordan Føre En Sportsdagbok

Video: Hvordan Føre En Sportsdagbok
Video: Hvordan føre regnskap: Hva er bokføring egentlig? 2024, Kan
Anonim

En sportsdagbok er et nødvendig verktøy for å oppnå resultater i den valgte formen, spesielt innen friidrett og kroppsbygging. Det er en viss ordning for å føre dagbok.

Hvordan føre en sportsdagbok
Hvordan føre en sportsdagbok

Bruksanvisning

Trinn 1

Skaff deg en stor firkantet notatbok. Det er best hvis det er en A4-notatbok. Selv om du kan gå ut av din situasjon. Imidlertid vil en rutete fôr være praktisk for registrering av numeriske data.

Steg 2

Skriv på den første siden det viktigste målet du vil oppnå i den valgte sporten din. La oss si at du er en styrkeløfter og vil bli en CCM. Du må tydelig oppgi hvor mye vekt i den totale summen du må overvinne for å få den. Hvis du vil bli MS i friidrett, så skriv ned hvor mye du trenger for å løpe profilavstanden din.

Trinn 3

Fremhev flere felt for å ta notater om opplæringsprosessen. For det første trenger du mest plass for en detaljert opptak av treningsinnholdet: antall kilometer i kryss, øvelser, tilnærminger, tider, hviler osv. For det andre, marker ruten for å registrere pulsen (pulsen) eller pulsen. Mål det etter trening og skriv inn dataene i en dagbok.

Trinn 4

For det tredje, la det være plass til notater. De kan registrere egenskapene til den interne tilstanden på dagtid eller under trening. Skriv om hvordan du har det eller om andre tanker som kan tenke deg. Alt dette er nødvendig for å korrigere sportsprosessen.

Trinn 5

Registrer all kostholdsinformasjon. På den andre siden (eller under), hold en daglig oversikt over maten du spiser. Beregn antall kalorier du trenger å bruke per dag for maksimal ytelse på trening ved å bruke formelen: personlig vekt * 24 timer * 1,4 * 1, 5. Dette er hvor mye kalorier du trenger å konsumere per dag. I denne kolonnen angir du også informasjon om vitaminene du bruker i tillegg til hoveddietten.

Trinn 6

Gjør status for uken og måneden. Registrer det totale antall kilometer du har løpt eller mengden i kg på utstyret du har løftet. Gjør justeringer for å bevege deg mot målet ditt så snart som mulig. Gi dagboken til mentoren din for å sjekke. Arbeid sammen for å forbedre treningsytelsen.

Anbefalt: