Alexander Tretyakov Tok OL-gull I Skjelett

Alexander Tretyakov ble den beste skjelettutøveren, og dermed brakte han det russiske laget til tredjeplass i lagkonkurransen.

Alexander Tretyakov er den beste i skjelettet

Lørdag (15. februar 2014) var en stor dag for russiske fans. Denne dagen klarte det russiske landslaget på slutten av dagen å heve seg umiddelbart til tredjeplass etter syvende i medaljestillingen. Denne hendelsen ble i stor grad hjulpet av gullmedaljen mottatt sent på kvelden i herrenes skjelett. På Sanki rodel- og bobbane kjørte tre russiske idrettsutøvere om olympiske medaljer på en gang: Alexander Tretyakov, Sergei Chudinov og Nikita Tregubov.

Hovedkampen om førsteplassen utspilte seg mellom lettiske og russere. Allerede på slutten av den første dagen i konkurransen vant Russlands representant i nesten et sekund og satte en banerekord. Feilen skjedde bare i løpet av det tredje løpet, da Tretyakov gjorde en liten feil og lot den lettiske atleten Martins Dukurs gå foran. Men ifølge resultatene fra fire løp viste Alexander Tretyakov den beste tiden - 3 minutter 44, 29 sekunder, og sikret seg dermed et gullpall i OL.

Det er verdt å merke seg at Alexander Tretyakov allerede har spilt vellykket for det russiske landslaget i Vancouver, hvor han med suksess ble en bronsemedalje. Etter OL-seieren ble han den første skjelettutøveren som også er verdensmester. De to andre russiske idrettsutøverne kom inn på topp seks, og tok femte og sjette plassering, og gjentok resultatet av kvinnens skjelettlag.