Den Første Russiske Bronsen I Et Kvinnelig Skjelett

For første gang i OL-historien vant en russisk atlet en bronsemedalje i skjelettet.

Elena Nikitina på banen

I OL-historien har russiske idrettsutøvere som konkurrerer i den kvinnelige skjelettdisiplinen aldri besteget pallen. Fram til 2014 var Ekaterina Mironova, den beste russiske skjelettutøveren, som bare klarte å ta syvende plass ved de olympiske leker i Canada.

På Sanki rodel- og bobbane var det russiske skjelettlaget representert av tre idrettsutøvere i denne typen konkurranser samtidig - Elena Nikitina, Olga Potylitsyna og Maria Orlova. I følge resultatene av det olympiske løpet gikk alle tre jentene inn på topp seks, noe som er ganske bra resultat for laget.

Skjelettkonkurransen for kvinner varte i to dager. Etter den første konkurransedagen okkuperte Elena Nikitina tredje linje i tabellen, og klarte å holde på denne posisjonen etter sitt siste løp. Hennes totale banetid for de fire løpene var 3 minutter og 54,30 sekunder. Seieren i form av en olympisk gullmedalje i denne sporten gikk til representanten for England - Elizabeth Yarnold, og sølvet - til Noel Picus-Pace (USA).

Et interessant faktum var at Elena Nikitina begynte å engasjere seg i skjelett ganske uventet, før hun spilte for Moskva-fotballandslaget. Hun kom inn på det russiske skjelettlandslaget først i 2009. På sin aller første deltakelse i verdensmesterskapet tok Nikitina straks tiendeplass, foran landsmenn på flere stillinger. OL-bronsemedaljen i Sotsji er ikke den eneste pallen for den 21 år gamle utøveren. I januar 2013 ble hun den første russiske jenta som vant det europeiske skjelettmesterskapet.