Hvordan Montere Rulleskibindinger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Montere Rulleskibindinger
Hvordan Montere Rulleskibindinger

Video: Hvordan Montere Rulleskibindinger

Video: Hvordan Montere Rulleskibindinger
Video: Byggetips: Hvordan enkelt montere takshingel uten synlig skiferstift? 2024, Kan
Anonim

Rullski er rulleski. Analogt med rulleskøyter er de ment for ridning på asfalt, for sommertrening av skiløpere, for konkurranser. Rollerskifans inkluderer både nybegynneramatører og profesjonelle idrettsutøvere.

Hvordan montere rulleskibindinger
Hvordan montere rulleskibindinger

Markup

Et rulleski-par består av to plattformer med ruller festet til. Valsene er utstyrt med gjørmeklaffer. Bindinger på nye rulleski kommer ofte hver for seg og kommer i klassiske eller skøytebindinger. Selvinstallasjon av festene begynner med merking. Fest de komplette skibindingene på plattformen slik at den bredeste delen av skibindingen er justert med midten av rulleplattformen. Hvis du fester klassiske bindinger for klassisk løping, fest bindestøtten til bakskjermskjermen. Merk deretter av hvor frontmonteringsskruen er skrudd inn.

Noen rulleski selges forhåndsmerket for binding. De inneholder vanligvis to sett med skruetiketter. Den første er for store sko (over 40), den andre er for små sko (under 40). Det er bedre å installere festene ved hjelp av en spesiell mal for å sikre maksimal nøyaktighet.

Feste

Før du skru inn skruene, borer du hullene for dem. Bruk bor og bor med variabel hastighet som gir riktig hulldiameter og dybde for boring. Hvis det er tilgang til spesialutstyr, bruk en spesiell drill med utvidelse. Det sørger for at boret er sentrert i boret og stopper på ønsket dybde. Når du bruker en standard bor, bruk bor med en diameter på 3, 4-3, 6 mm. Hvis boring utføres ved hjelp av en avstiver, er bruk av en jigg obligatorisk: uten den fører boret ofte til siden.

For å feste, bruk skruene som følger med festene. Selv om de vrir med vanskeligheter, holder de seg trygt og fast. Før du skruer inn, kan selvskruende skruer fuktes med maskinolje for å redusere kraften som påføres skrutrekkeren. I motsetning til ski, må hullene i rulleski bores med største forsiktighet. Hvis feil hull i skiene kan lukkes med en plugg, fungerer ikke dette på rulleski. Skrutrekkere med PH 3 eller PZ 3 bits kan brukes til å drive skruer.

Mange idrettsutøvere bruker en alternativ metode for å skru på festene ved hjelp av senkeskruer type M4x25. Skruepunktene er markert med en sjablong, den nedre delen bores ut under de hule stål T-formede hettene. Stempelene settes inn nedenfra og de senkeskruene skrus inn i dem. I motsetning til selvskruende skruer, er denne metoden, selv om den er mer arbeidskrevende, mye mer nøyaktig og pålitelig med intensiv bruk av ruller. Dette alternativet er også ideelt for de som allerede har boret hull for selvskruende skruer uten hell.

Anbefalt: