Er Det Mulig å Drive Sport Når Du Er Syk

Innholdsfortegnelse:

Er Det Mulig å Drive Sport Når Du Er Syk
Er Det Mulig å Drive Sport Når Du Er Syk

Video: Er Det Mulig å Drive Sport Når Du Er Syk

Video: Er Det Mulig å Drive Sport Når Du Er Syk
Video: 11 ОСОБЕННОСТЕЙ ТУРЕЦКИХ МУЖЧИН // Секреты счастливых отношений с мужем - турком / Турецкие мужчины 2024, Kan
Anonim

I ganske lang tid kranglet leger fra hele verden om det å være sportslig eller skadelig for kroppen å drive sport under en sykdom. Og i dag, hvis du spør forskjellige bekjente om dette, vil meningene være delte. Og mest sannsynlig vil de være direkte betinget av livsstilen til personen du henvender deg til. Nå har leger klart å komme til enighet og kan gi et nøyaktig og utvetydig svar.

trening under sykdom bidrar til muskelnedbrytning
trening under sykdom bidrar til muskelnedbrytning

Bruksanvisning

Trinn 1

Sportsbelastninger, til og med de minste, har en positiv effekt på kroppen. Riktig ernæring, søvn og kondisjon er tre pilarer for menneskers helse. Hvorfor anbefales det, selv ved lave temperaturer, å avstå fra fysisk aktivitet? Og på skolen er de for eksempel unntatt kroppsøving.

Steg 2

På slutten av det tjuende århundre satte medisinske forskere fra Nord-Amerika i gang et eksperiment som beviser at sportsøvelser mot forkjølelse ikke bare vil skade en syk person, men tvert imot vil hjelpe en utmattet kropp til å overvinne og beseire sykdommen.. I løpet av studien ble de frivillige injisert med en forkjølelsesvirus gjennom nesen, noe som provoserte det forventede forkjølelsesutseendet i dem. Etter en viss periode, da sykdommen nådde de maksimale symptomene, ble de frivillige sendt til tredemøllen. Som et resultat ble det eksperimentelt bevist at sykdommen ikke hadde noen innvirkning på lungefunksjonen eller på kroppens generelle evne til å tåle kraftbelastninger.

Trinn 3

Det ser ut til at det var verdt å glede seg over et så optimistisk resultat. Men dette eksperimentet forårsaket mye kritikk, hvorav den viktigste var at legene brukte et for svakt virus - det gir praktisk talt ikke komplikasjoner. I virkeligheten "angriper" et bredt utvalg av virus en syk person. I tillegg til å skade lungene og bronkiene, påvirker disse virusene det kardiovaskulære systemet alvorlig. Det viser seg at når man driver sport under for eksempel influensa, risikerer en person å møte store belastninger på hjertet og overbelaste hjerteinfarkt. Sykdommen fremkaller betennelse, og sporten forverres. I tillegg hemmer forkjølelse anabole prosesser i muskelvev. Dermed bidrar trening under sykdom til muskelnedbrytning. Og effekten, for hvilken skyld folk vanligvis går inn for sport, vil heller ikke være.

Trinn 4

Er det mulig å drive sport i tilfelle sykdom? Sannsynligvis ikke. I beste fall vil du ikke føle noen positiv effekt av dem. I verste fall forverre den allerede ubehagelige tilstanden din. Under en forkjølelse er alle kroppens krefter rettet mot hans raske gjenoppretting, du bør ikke forstyrre ham, og tvinge ham til å anstrenge seg over mål. Slapp av hjemme i noen dager, la kroppen takle sykdommen. Profesjonelle idrettsutøvere vil aldri trene syke, dette er mye analfabeter.

Anbefalt: