FIFA Verdenscup Semifinale: Nederland - Argentina

9. juli, i den brasilianske byen São Paulo, fant den andre semifinalekampen mellom landslagene i Nederland og Argentina sted. 60 000 tilskuere på stadion var vitne til en veldig nervøs kamp.

2014 FIFA verdenscup semifinale: Nederland - Argentina

I den andre semifinalen så publikum innendørs fotball. Første omgang begynte sakte, i dette tempoet spilte lagene hele kampen. Hovedkarakteristikken for møtet kan kalles kampen for ballen på hver del av banen. Lagene skapte en tetthet av spillere fra midtlinjen og baklinjen, noe som førte til et veldig kjedelig spill i angrepet fra begge lagets angripende stjerner. Argentinas kaptein Lionel Messi har igjen vist at han ikke kan hjelpe landslaget på seriøse og betydningsfulle kamper. Den søramerikanske spissen ble rett og slett slått av fra spillet av Bruno Martin Indy. Hollenderen tok seg personlig av argentineren gjennom første omgang. Lederne av det nederlandske landslaget van Persie og Robben strålte heller ikke med prestasjonen. Vi kan si at lagene hadde et minimum av tilnærminger til motstanderens straffefelt, og endte med et farlig skudd. Angrepene til begge lag manglet skarphet.

Første omgang ble avsluttet med en uinteressant, men nervøs uavgjort uten mål. Argentinerne var litt mer ivrige etter å prøve å angripe.

I andre halvdel av møtet tok nederlenderne det territoriale initiativet for seg selv. Ballen var større og bedre holdt av van Gaals anklager. Dette bar imidlertid ingen frukt. Arjen Robben var fortsatt usynlig, van Persie lyktes ikke, og Sneijder kunne ikke komme på noe kreativt i den nederlandske offensiven. Argentinas motangrep er uaktuelt. Søramerikanske fotballspillere er merkbart avhengige fysisk (noe som gjorde europeerne overlegne). Messi og selskapet lyktes absolutt ikke. Det var en følelse av at Argentina, uten Lionel, rett og slett ikke visste hvordan de skulle styre ballen i frontlinjen.

90 minutter av møtet endte med nuller på resultattavlen, noe som forårsaket ekstra tid. I første overtid hadde nederlenderne full territoriell fordel, men det var ingen farlige øyeblikk. Den andre ekstraomgangen gledet heller ikke fansen med mål. Riktignok, allerede helt på slutten, kunne Palacio ha scoret ballen i målet til Nederland, men argentineren kunne ikke realisere en farlig utgang til Silissen-målet.

Spillerne spilte 120 minutter uten scoret mål, så skjebnen til en billett til finalen ble avgjort i sportsfotballlotteriet - en serie straffesparkkonkurranser. Europeerne tapte 2 - 4. Nederlanderne slo først. Av de fire treffene klarte bare to ganger å sende ballen i mål, og to ganger reddet Argentina Romero. Søramerikanske fotballspillere var mye mer nøyaktige. Alle fire ballene traff målet.

Den endelige seieren i straffesparkkonkurransen bringer Argentina til verdenscupfinalen. Nå vil seerne kunne se en repetisjon av kampen mellom Tyskland og Argentina (finalen i 1990-VM i Italia) i finalen i verdensmesterskapet i Brasil. De nederlandske spillerne vil nøye seg med en tredjeplassskamp der europeerne møter Brasil.