FIFA World Cup: Hvordan Spillet USA-Portugal Ble Spilt

22. juni møttes rivaler i gruppe G. i rammen av den andre runden med spill i fotball-verdensmesterskapet. I den brasilianske byen Manaus kom landslagene i USA og Portugal inn på stadion. Kampen var veldig viktig fra fordelingen av de endelige plasseringene i gruppen, siden portugiserne tapte det første møtet, og amerikanerne kunne sikre seg til neste etappe.

2014 FIFA World Cup: hvordan spillet USA-Portugal ble spilt

Begynnelsen av spillet ble preget av et raskt mål. Allerede i kampens 5. minutt benyttet portugisiske Nani seg av tregheten i amerikanernes forsvar og åpnet scoringen i møtet. 1 - 0 ledet raskt portugiserne.

Etter denne hendelsen gikk kampen i stille modus, men det kan ikke sies at spillet skjedde uten farlige øyeblikk. Det er verdt å erkjenne at de amerikanske landslagsspillerne i første omgang oftere truet motstanderens mål. Amerikanerne skjøt farlig mot det portugisiske målet fra lange avstander flere ganger. Europeerne prøvde også å angripe, men de kunne ikke skape superrolleøyeblikk. Dessverre for de portugisiske fansen viste ikke laglederen og kapteinen Cristiano Ronaldo glitrende fotball.

Første halvdel av møtet endte med en minimumsscore på 1 - 0 til fordel for europeerne, men man følte at de amerikanske spillerne ikke ville gi opp tre poeng så lett.

I andre omgang la spillerne til det amerikanske landslaget betydelig til. Amerikanerne begynte å ha mer og mer gunstige situasjoner for å score portene til europeerne. Klokken for sistnevnte ringte i det 55. minutt, da Bradley mirakuløst ikke scoret. Den portugisiske forsvareren ryddet ballen utenfor mållinjen.

Cristiano Ronaldo fortsatte å vise sin uforberedelse for mesterskapet ved å spille. Kanskje dette påvirket andre portugisiske spillere også. Som et resultat førte dette til at Jermain Jones på 64. minutt utlignet scoringen. Etter et hjørnespark hoppet ballen tilbake til amerikaneren, som leverte det mest nøyaktige slaget fra utenfor sekstenmeteren. Poengsummen ble lik.

På 81 minutter sjokkerte de amerikanske spillerne fansen til det portugisiske laget for andre gang. Etter forvirringen i europeernes straffefelt spratt ballen ut i fri plass til den amerikanske spilleren, som gjorde en bekreftet pasning til Dempsey. 2 - 1 og det amerikanske laget er jublende. Det så ut til at amerikanerne ikke ville gi slipp på fordelen. De hadde flere sjanser til å score, noen ganger så de bedre ut på banen. Vi kan si at Klinsman-laget fortjente å vinne. Amerikaneren manglet imidlertid ganske mye.

Dommeren la til 5 minutter til vanlig kamptid. Portugiserne prøvde å angripe, og disse impulsene ble belønnet. Da det var 30 sekunder igjen til slutten av møtet, hang Ronaldo inn i sekstenmeteren, og Silvestre Varela utlignet scoringen med hodet.

Sluttresultatet i kampen er kampkamp 2 - 2, som ikke kan passe Portugal. Nå må europeerne vinne stort mot Ghana og håpe at Tyskland vil slå det amerikanske laget.