FIFA World Cup: Hvordan Spillet USA-Tyskland Ble Spilt

Tyskland spilte sin siste kamp i gruppespillet av fotballmesterskapet i Brasil 26. juni i byen Recife. I nærvær av 41.000 tilskuere kjempet tyskerne mot det amerikanske landslaget.

2014 FIFA World Cup: hvordan spillet USA-Tyskland ble spilt

Det tyske laget hadde allerede sikret seg inn i neste etappe av turneringen, men nederlaget i kampen kunne ha senket tyskerne til den endelige andreplassen i gruppe G. Det amerikanske laget kunne nøye seg med uavgjort for ikke å beholde i tankene resultatet av møtet mellom lagene i Portugal og Ghana. Amerikanerne, med forbehold om å score poeng i kampen med tyskerne, kvalifiserte seg også til 1/8 finalen i verdenscupen.

Spillet begynte med tysk dominans. Hard pressing, mer ballbesittelse - alt dette førte til fordelen til det tyske laget de første 15 minuttene av kampen. Imidlertid ble det ikke skapt noen vesentlige scoringssjanser.

Fra midten av omgangen ble amerikanerne vant til det og utlignet litt. Det amerikanske landslaget brukte oftest lange pasninger på spisser i frontlinjen, men dette førte ikke til det ønskede resultatet. Tyskerne skapte heller ikke noe farlig ved porten til det amerikanske landslaget. Det må innrømmes at første omgang viste seg å ikke bare være målløs, men også litt kjedelig.

I andre halvdel av møtet så publikum fremdeles ett mål. På det 55. minutt sendte Thomas Muller ballen i hjørnet av amerikanernes mål med et nydelig skudd fra straffelinjen. Dette målet har allerede blitt et kvarter for tyskeren i turneringen. Tyskland ledet 1 - 0.

Etter at målet ble scoret, ble det ikke observert noen utbrudd av aktivitet fra det amerikanske landslaget ved portene til tyskerne, og de tyske spillerne hadde ikke hastverk med å score. Først i fortettet tid oppstod det farligste øyeblikket. Amerikanerne kunne vinne tilbake, men kapteinen på Netsev Lam reddet laget sitt. Den amerikanske spilleren slo farlig mot Neuer-målet, men Lam blokkerte ballen i mål i en glidende takling.

Sluttresultatet for møtet 1 - 0 til fordel for Tyskland fører tyskerne til sluttspillet i turneringen fra første plass. Team USA er nummer to, ettersom portugiserne ikke klarte å slå Ghana på en stor måte. Av den beste forskjellen mellom mål og innrømmede mål var amerikanerne foran Cristiano Ronaldos lag.