Ishockey-VM 2019: Gjennomgang Av Kampen Russland - Tsjekkia

13. mai 2019, på verdensmesterskapet i ishockey i Slovakia, møtte det russiske landslaget for første gang med en motstander fra topp 6. I tredje runde av gruppespillet måtte russerne kjempe med det tsjekkiske landslaget, som vant sine to første kamper i turneringen og beseiret lagene i Sverige og Norge.

Ishockey-VM 2019: gjennomgang av kampen Russland - Tsjekkia

Kampen Russland - Tsjekkia på verdensmesterskapet i ishockey i 2019 var en av de mest spennende i gruppespillet i Bratislava-gruppen. Milos Rihas anklager har en god liste, hvor halvparten av spillerne kommer fra National Hockey League. Derfor forventet ingen at de russiske stjernene skulle ha en enkel kamp mot de tsjekkiske stjernene.

Begge lag begynte å spille nøye, og minimerte feil i forsvarslinjen. Publikum så ikke strømmen av angrep på motstandernes mål fra de første minuttene. På skøytebanen ble mye oppmerksomhet rettet mot kraftbryting med et generelt likt spill. Statistikken over skudd på mål indikerer at det ikke er noen fordel for det ene laget fremfor det andre.

I det 14. minutt så publikum fortsatt det første målet. Den forlatte pucken ble organisert av russiske spillere som tilbrakte en sesong i KHL. SKA-forsvarer Dinar Khafizullin fra venstre gjorde en fantastisk pasning til den tomme isen, hvorfra CSKA Moskva-angriper Sergey Andronov uimotståelig kastet på mål. Resultattavlen lyste opp 1: 0, hyggelig for russerne. En annen assistent til Andronovs puck var Ivan Telegin.

Rett etter at målet ble scoret, tjente russerne en straff. Evgeni Malkin fikk en to-minutters straff, men tsjekkerne klarte ikke å utnytte den gitte fordelen. Det så ut til at hovedoppgaven for det russiske laget var å opprettholde en akseptabel score før pause. For dette formål taklet anklagene til Ilya Vorobyov. Andrei Vasilevsky holdt målet intakt de første tjue minuttene.

Det tsjekkiske landslaget startet den andre perioden aktivt, men det russiske landslaget holdt målet "tørt". I tillegg ble det første farlige øyeblikket skapt av russerne. Nikita Kucherov overspilte nesten den tsjekkiske keeperen, innrømmet pucken under keeperens skjold, men forsvareren lot ikke prosjektilet krysse båndet.

Fire minutter etter starten av andre periode fikk russerne muligheten til å spille i flertall. Denne gangen var det ikke mulig å spille scoringsangrepet. Noen minutter senere brakte Gusev Kucherov ansikt til ansikt med keeperen, men vergen for det tsjekkiske målet lot ikke toppscoreren i den siste NHL-sesongen treffe målet. Målet skjedde senere - Nikita Kucherov selv fungerte som assistent til en barndomsvenn, hvorpå Las Vegas-spissen Gusev scoret det andre målet i kampen.

På slutten av perioden skapte tsjekkerne flere farlige øyeblikk, deriblant en mot en med Vasilevsky. Imidlertid tillot ikke keeperen til det russiske landslaget noen av de fremtredende spissene i Tsjekkia å utmerke seg. På slutten av førti minutter av kampen vant det russiske landslaget 2: 0.

I begynnelsen av den tredje perioden tjente det russiske laget et mindretall. Ivan Telegin fikk en unødvendig fjerning. Det russiske landslaget holdt ut i to minutter i forskjellige komposisjoner. I en fem mot fem kamp fortsatte tsjekkerne å være aktive i sonen vår. Da keeperen Andrey Vasilevsky var maktesløs, reddet tverrliggeren og stangen russerne.

Det farligste øyeblikket for russerne i perioden kan betraktes som et skudd av Ilya Kovalchuk, som ristet den tsjekkiske målposten.

I de siste minuttene av møtet byttet tsjekkerne ut keeper med en utespiller for å spille et tomålsmellomrom. I stedet kom det tredje målet i deres allerede tomme nett. I siste øyeblikk av møtet scoret Toronto-forsvarer Nikita Zaitsev et effektivt skudd fra sonen sin. Sluttresultatet i kampen er 3: 0 til fordel for det russiske landslaget. Dette resultatet gjør at Ilya Vorobyovs menigheter kan score ni poeng av ni mulige etter resultatene av de tre første kampene i verdensmesterskapet.