FIFA World Cup: Hvordan Var Kampen Ghana - USA

16. juni, på Das Dunas stadion i den brasilianske byen Natal, fant en kvartett G-verdensmesterskamp sted. Ghanas landslag spilte med det amerikanske landslaget. Dette er ikke første gang fotballskjebnen bringer disse rivalene i en gruppe, og ved det siste verdensmesterskapet i Sør-Afrika var det ghanerne som overspilte amerikanerne i 1/8 finalen.

Gana - USA_
Gana - USA_

Spillet begynte dashing. Mindre enn 30 sekunder senere havnet ballen i målet til Ghana-landslaget. Clint Dempsey brøt ut i sekstenmeteren etter en kjølig gjennomtrengende pasning og sendte ballen inn i det fjerne hjørnet av målet med et rettet spark fra tverrliggeren. Det amerikanske laget tok ledelsen veldig raskt. Kanskje dette målet blir det raskeste i turneringen.

Gjennom første halvdel kunne ikke afrikanerne komme til rette. De angrep heller av treghet, det var veldig få intelligente angrep, og amerikanerne spilte etter poengsummen. Det amerikanske landslaget holdt rolig forsvaret og reagerte noen ganger med skarpe angrep. Første omgang endte med en minimal fordel for det amerikanske laget.

I andre omgang trappet afrikanerne opp. Flere bytter har funnet sted, noe som har styrket spillet til Ghana-landslaget sterkt. Angrepene er skarpere, smartere og raskere. Men helt til slutten av kampen kunne ghanerne ikke komme tilbake. Men likevel kom målet på 82 minutter. Etter en strålende pasning med hælen til Ghanas kaptein Gyan, traff Andre Ayew nærmeste hjørne av det amerikanske lagmålet. Slaget viste seg å være veldig effektivt.

Inntrykket var at afrikanerne ville presse rivalen, men dette skjedde ikke. Tvert imot, i 86 minutter var det et sjeldent hjørne ved porten til Ghana-landslaget. Etter en nøyaktig servering headet John Brooks, som bare spilte 4 kamper for landslaget, ballen inn i det ghanesiske målet. 2 - 1 USA snapper seieren, og demonstrerer nok en gang at motstanderne i turneringen i Brasil ikke vil nøye seg med uavgjort.

Team USA vinner en hardtarbeidende seier over Ghana og sammenlignes på poeng med Tyskland, og Ghana-landslaget vil måtte gjøre en utrolig innsats for å konkurrere om sjansene for å nå sluttspilletappen.