FIFA World Cup: Hvordan Var Spillet Japan - Colombia

Colombia har allerede sikret seg en plass i verdensmesterskapet. Japanerne hadde små sjanser for å komme seg ut av gruppe C. For dette måtte asiaterne slå colombianerne og håpe på et gunstig resultat av møtet til rivaler som spilte i en parallell kamp (Elfenbenskysten - Hellas).

2014 FIFA World Cup: hvordan var spillet Japan - Colombia

Colombianerne og japanerne tok til feltet i den brasilianske byen Cuiaba 24. juni. Sør-amerikanerne har allerede sikret tilgang til den avgjørende fasen i turneringen. Hele spørsmålet var hva den endelige plassen i gruppe C ville ta Colombia. Motstanderne var allerede kjent. Den første i nabogruppen var spillerne i Costa Rica, og den andre var Uruguays lag.

Spillet ble spilt veldig sakte. Det colombianske landslaget i startoppstillingen satte bare opp tre spillere fra basen. Men dette påvirket ikke spillets kvalitet radikalt. Til tross for at japanerne var i besittelse av ballen mesteparten av tiden i første omgang, ble poengsummen åpnet av søramerikanerne. På det 16. minutt endret Cuadrado tallene på resultattavlen fra straffemerket. Colombianerne ledet 1 - 0.

Japanerne gjorde lite i å angripe handlinger. Vi kan merke flere skudd fra settet mot målet til den colombianske keeperen. Honda slo til, men dette førte ikke til et mål for søramerikanerne.

Asiaterne spratt imidlertid fremdeles tilbake de siste sekundene av omgangen. Etter å ha betjent Honda traff Okazaki porten til det colombianske landslaget. Dermed gikk lagene til pause med lik poengsum - 1 - 1.

Colombianerne startet andre omgang med angrep. Allerede i kampens 55. minutt sendte Martinez det andre målet i asiaternes mål. Jackson skjøt i det ytterste hjørnet fra utenfor sekstenmeteren og etterlot ingen sjanse for den japanske keeperen.

Etter nok et innrømmet mål prøvde japanerne å overføre spillet til den colombianske banehalvdelen. Noen ganger fikk asiaterne lovende angrep, men de kom ikke med et mål.

Colombianerne spilte på kontringer. En av dem i det 82. minutt førte til det tredje scorede målet. Jackson Martinez scoret en dobbel. Spissen på svingen i straffefeltet fjernet forsvareren til japaneren og sendte ballen i det fjerne hjørnet av asiatenes mål med den mest nøyaktige driblingen fra venstre fot. Colombia tok ledelsen 3 - 1.

I det 90. minutt satte Rodriguez den endelige knusing. Han, etter å ha slått Japans forsvarer i straffefeltet, kastet asiatenes keeper med et grasiøst slag.

Det endelige resultatet av møtet er 4 - 1 til fordel for Colombia. Søramerikanerne kommer ut fra første plass i gruppe C til sluttspillkampen i mesterskapet, og viser med sitt spill at ikke bare lagene i Brasil og Argentina kan betraktes som favorittene i turneringen. Mange eksperter kan uttrykke ideen om at colombianere viser mest mulig høy kvalitet og mest spektakulære fotball i mesterskapet.