FIFA-verdensmesterskapet I 2014: Hvordan Kamerun-Kroatia-kampen Ble Spilt

I gruppe B på verdensmesterskapet i Brasil 18. juni fant en annen rundekamp mellom landslagene i Kamerun og Kroatia sted. Byen Manaus godtok spillet av motstandere som ikke lenger hadde rett til å gjøre en feil. Resultatet av kampen var en rutine, som seerne på "Amazonia" -arenaen kunne se med egne øyne.

Pozor_Kameruna_

Landslagene i Kroatia og Kamerun tapte sine første kamper ved verdensmesterskapet i Brasil. Førstnevnte tapte mot Pentacamps, og sistnevnte mot meksikanere. I andre runde trengte lagene absolutt å vinne for å fortsette kampen for å nå sluttspilletappen.

Kampen begynte med angrep fra Kamerun. Imidlertid var det ikke nok afrikanere i lang tid. Allerede i det 10. minutt fikk de ballen i sitt eget nett. Etter en strålende pasning inn i sekstenmeteren sendte Ivica Olic ballen i nettet til afrikanerne. Etter det hadde kroatene noen flere sjanser til å score et mål, men dette skjedde ikke i første omgang.

Kamerun angrep svakt, det viste seg lite i frontlinjen. De hete afrikanske gutta begynte å bli nervøse, noe som resulterte i fjerning av Song for Mandjukics slag i en ufarlig situasjon midt i feltet.

Andre omgang ble holdt helt med den kroatiske fordelen. I det 48. minutt ble den andre ballen organisert. Ivan Pershich snappet opp en unøyaktig pasning fra den kamerunske keeperen, stormet langs flanken og traff rolig inn i feltet. 2 - 0. Nå så det ut til at Kamerun ikke hadde noen sjanse i det hele tatt. Og slik skjedde det.

Mario Mandzukic scoret to ganger til (på 61 og 73 minutter), etter å ha utstedt det siste nederlaget 4 - 0. Først scoret spissen ballen med hodet etter et hjørnespark, og deretter spilte han på å avslutte.

Kamerun hadde bare noen få sjanser i andre omgang, men de ble ikke oppfylt. Saken endte også med at kamerunerne nesten ble revet innbyrdes på banen. Assu-Ekotto begynte å kollidere med Mukanjo. Det skal også bemerkes at kamerunerne fikk tre røde kort i andre omgang og avsluttet kampen med en tropp på syv.

Kroater får de tre første poengene i turneringen. Nå skal skjebnen til å forlate gruppe B avgjøres for europeerne i kampen mot Mexico.