Copa America 2016: Anmeldelse Av Kampen USA - Colombia

Natt til 4. juni 2016 startet jubilanturneringen Copa America i USA, dedikert til hundreårsdagen for fotballforbundene i Sør-Amerika og hundreårsdagen for turneringen blant de latinamerikanske landslagene. Den prestisjetunge konkurransen deltar av nasjonale søramerikanske lag, samt lag fra Sentral- og Nord-Amerika. Åpningskampen fant sted i San Francisco. Lagene i USA og Colombia konkurrerte.

Copa America 2016: anmeldelse av kampen USA - Colombia

2016 Copa America åpningskamp startet i et intenst tempo. Lagene fra de første minuttene forsøkte å aktivt skape scoringssjanser for seg selv, men i de første fem minuttene var det ingen farlige situasjoner verken ved porten til amerikanerne eller i det colombianske landslagsfeltet. Kampen ble sprengt av et mål i det 8. minutt. Det colombianske landslaget vant retten til et hjørnespark fra høyre flanke. Edwin Cardonas strålende serv i straffefeltet har funnet sin adressat. AC Milan og Colombia-forsvarer Cristian Zapata sendte ballen i mål med et trykk på ett trykk. Colombia tok ledelsen 1-0.

Etter det tapte målet prøvde amerikanerne å lete etter lykke ved andres porter, men angrepene fra det amerikanske landslaget manglet tydeligvis skarpheten i angrepene. For hele første omgang er det bare Clint Dempsey sitt spark fra utenfor sekstenmeteren som kan skilles. Ballen fløy nær målstolpen til Colombia-landslaget.

På slutten av omgangen klarte colombianerne å markere seg igjen. Først skjøt de søramerikanske fotballspillerne ned den angripende impulsen til det amerikanske laget, og deretter hadde de krav på straff. I det 41. minutt bommet ikke Colombias kaptein James Rodriguez. Ved pause gikk lagene med en to-måls fordel av det colombianske landslaget.

USA-landslaget klarte ikke å starte andre omgang aktivt. De første femten minuttene eide colombianerne selvsagt initiativet. Først i det 59. minutt fikk amerikanerne rett til første hjørne, hvoretter det var fare ved portene til Ospina. Clint Dempsey traff hodet, men keeperen sammen med en colombiansk forsvarsspiller klarte å stoppe ballen på linjen. I det 64. minutt skjøt samme Dempsey farlig fra et frispark, men det første tallet på colombianerne avviste slaget.

I løpet av de siste femten minuttene ble ikke møtene kronet med mål. De colombianske landslagsspillerne hadde den beste sjansen for å score. I det 77. minutt gikk Carlos Bacca en mot en med den amerikanske keeperen, men colombianske streik traff tverrliggeren.

Sluttresultatet for møtet 2: 0 til fordel for det colombianske landslaget tillot søramerikanerne å score de tre første poengene i turneringen og midlertidig lede tabellen til gruppe A.