Copa America 2016: Anmeldelse Av Kampen USA - Paraguay

Vertene til Copa America 2016 nærmet seg den siste kampen i gruppe A med tre poeng etter to konfrontasjoner. I siste runde måtte amerikanerne spille med fotballspillere fra Paraguay.

Bilde
Bilde

De amerikanske fotballspillerne trengte å vinne den siste kampen. Tre poeng ville ha garantert amerikanerne tilgang til sluttspillet i turneringen, mens uavgjort kunne gi kun teoretiske sjanser til å fortsette kampen om America's Cup. Paraguayerne, som bare tjente et poeng i kampen i første runde, trengte bare en seier og et gunstig utfall i konfrontasjonen mellom Colombia og Costa Rica.

Kampen ble ikke spektakulær for fansen. Paraguayanerne hadde mer ballbesittelse under møtet, angrep oftere motstanderens mål (det søramerikanske laget hadde en betydelig fordel i skudd). Paraguayerne fikk imidlertid ikke noe vesentlig fra fordelen. Tvert imot, i første halvdel av første omgang hadde de amerikanske spillerne flere teoretiske sjanser for et mål. Allerede før utløpet av en halvtime av spillet ble to farlige frikast tildelt nær Paraguays straffefelt. Amerikanske fotballspillers slag manglet presisjon.

I det 27. minutt var stillingen i møtet fremdeles åpen. Gaisy Zardes (USA) slo en pasning til det paraguayanske straffefeltet, som kuttet gjennom alle de defensive redoubtene i det søramerikanske forsvaret. Fra straffemerket var Clint Dempsey nøyaktig. Landslaget til turneringsvertene tok ledelsen 1: 0. Første omgang endte med denne poengsummen.

I det andre segmentet av kampen gjorde paraguayerne forsøk på å eliminere etterslepet. I det 48. minutt var amerikanerne under antall. Deandre Yedlin ble utvist for det andre gule kortet. Enspillerfordelen hjalp ikke søramerikanerne til å utjevne poengsummen. Noen få minutter før kampslutt scoret paraguayerne, men målet ble avlyst på grunn av en offside-posisjon.

Frem til sluttfløyta endret ikke poengsummen. Amerikanerne vant en vanskelig arbeidsseier, som tillot vertene med seks poeng å ta førsteplassen i gruppe A. Paraguays landslag forlater turneringen.