America's Cup 2016: Anmeldelse Av Kampen USA - Costa Rica

Etter å ha blitt beseiret av colombianerne i første runde av Copa America-vertene i 2016, måtte det amerikanske landslaget score poeng i kampen mot Costa Rica. Andre runde for amerikanerne var den avgjørende kampen i turneringen for øyeblikket.

America's Cup 2016: anmeldelse av kampen USA - Costa Rica

Det amerikanske landslaget trengte en seier mot Costa Rica for å kunne fortsette kampen om en plass i sluttspillet. Costa Ricans trengte i sin tur også å fylle opp poengene sine. Derfor burde spillet ha blitt sta, men i realiteten skjedde ikke dette.

Amerikanerne åpnet raskt en konto. Costa Rican Christian Gamboa futtet allerede i sitt eget straffefelt i 8. minutt, noe som førte til en umiddelbar straffespark. USAs lagleder Clint Dempsey, som var fremtredende i den første kampen med Colombia, bommet ikke fra et poeng. Amerikanerne tok ledelsen 1: 0.

Allerede før slutten av første omgang klarte de amerikanske fotballspillerne å irritere sine rivaler to ganger til, og brakte poengsummen til en ødeleggende i det 42. minutt. Først, da det 37. minutt var på resultattavlen, satte Jermaine Jones ballen i hjørnet med et one-touch-skudd fra utenfor sekstenmeteren, og Bobby Wood, tre minutter før slutt av første omgang med Clint Dempsey's pasning, scoret 3: 0 til fordel for USA-laget ….

I andre omgang trappet Costa Ricas spillere opp aktiviteten, men klarte ikke å score. Brian Ruiz hadde en utmerket mulighet i det 62. minutt, men angriperens angrep manglet noen centimeter - ballen traff stolpen.

På slutten av kampen (82 minutter) gjorde Costa Rica-forsvareren en grov feil i sitt eget straffefelt, og Graham Zusi etablerte det endelige resultatet av møtet og rullet ballen inn i et tomt nett.

Den endelige fløyta fanget lagene med poengsummen 4: 0 til fordel for USAs landslag. Dermed har mesterskapsvertene etter andre runde tre poeng, og de costaricanske spillerne forblir med det eneste poenget og faller til fjerdeplass i gruppe A.