Hva Er XXIII All-Russian Olympic Day

Hva Er XXIII All-Russian Olympic Day
Hva Er XXIII All-Russian Olympic Day

Video: Hva Er XXIII All-Russian Olympic Day

Video: Hva Er XXIII All-Russian Olympic Day
Video: Афины — греческий образ жизни. Легко тут ли жить? И конечно достопримечательности 2024, April
Anonim

Hvert år 23. juni feirer verden den olympiske dagen. I 2012 vil det bli holdt på terskelen til OL i London, derfor er det av særlig betydning. I Russland vil denne høytiden feires for den tjuetredje gangen, mange sportsbegivenheter er tidsbestemt til å falle sammen med den.

Hva er XXIII All-Russian Olympic Day
Hva er XXIII All-Russian Olympic Day

23. juni ble valgt av Den internasjonale olympiske komité for å feire dagen for opprettelsen den 23. juni 1894 av baron Pierre de Coubertin. Representanter for alle aldre deltar i sportsbegivenheter dedikert til denne høytiden. Det er i disse konkurransene, som ingen andre, at slagordet om at det viktigste i sport ikke er seier, men deltakelse er berettiget. Den all-russiske olympiske dagen er en ekte sportsbegivenhet, derfor er den designet for massedeltaking av sportsarrangementene som holdes.

Beslutningen om å avholde XXIII all-russiske olympiske dag dedikert til lekene til XXX-OL i London ble tatt 18. april på et møte i den russiske olympiske komiteens eksekutivkomité. Alle regionale olympiske råd, samt utøvende myndigheter innen fysisk kultur og idrett til de grunnleggende enhetene i Russland, ble anbefalt å holde sports- og fysisk kulturarrangementer 23. juni. Hovedmålet er å bruke denne dagen til å involvere befolkningen i kroppsøving og idrett og for å fremme idealene og prinsippene til den olympiske bevegelsen.

Sportsarrangementer vil bli avholdt i alle regioner i Russland. Som regel gjenspeiler de lokale nasjonale sportstradisjoner, og de foregår over flere dager. Konkurranser holdes i en rekke idretter - friidrett, volleyball, basketball, kettlebell-løft, sjakk og andre sportsdisipliner. Vinnere og deltakere tildeles diplomer, premier og suvenirer.

I Moskva vil Luzhniki sportskompleks være sentrum for feiringen. Det vil være tjuefem sports- og underholdningsanlegg til rådighet for besøkende. Ulike konkurranser vil bli avholdt, artister vil opptre. Fotballkamper med deltakelse av stjerner vil bli avholdt, og det forventes at titalls OL-gullvinner deltar på arrangementet. En rekke suvenirprodukter vil bli presentert.

Anbefalt: