Hvordan Var Wimbledon-finalen I

Wimbledon er en av de fire Grand Slam-turneringene i tennis som har eksistert siden 1877 og avholdes årlig i London forstad med samme navn. Hvert år konkurrerer de beste tennisspillerne på planeten med hverandre for å motta heders tittelen til vinneren i finalen.

Hvordan var Wimbledon-finalen i 2012

I 2012 ble turneringen tradisjonelt arrangert i 14 dager, halvannen måned før første mandag i august. Tennisspillere konkurrerte om premier i fem varianter av Wimbledon: single menn, single kvinner, dobbelt herre, dobbelt dame, blandet (blandet). I dobbelt- og blandeturneringer trenger ikke partnere å være innbyggere i samme land, og det er derfor disse møtene er mer populære blant seerne.

Polens Agnieszka Radwanska og amerikanske Serena Williams, hvis navn lenge har blitt hørt av alle tennisfans, nådde finalen i Wimbledon 2012 single singles turnering. Finalekampen mellom jentene fant sted i to etapper, da det første spillet måtte avbrytes på grunn av kraftig regn etter første sett, vunnet av Williams med en score på 6: 1. Amerikaneren vant kampen for femte gang med en score på 6: 1 5: 7 6: 2.

Finalen i herreturneringen var mer dramatisk, da den seks ganger Wimbledon-vinneren fra Sveits Roger Federer og skotten Andy Murray (en favoritt for det lokale publikummet), som var verdens andre racket og ofte tok andre eller tredje plass i Wimbledon-turneringen, nådde finalen. Siden britiske menn aldri hadde vunnet en turnering siden 1938, ble det satt store forhåpninger på Murray. Likevel vant Federer en rasende seier og ble den sju ganger store mesteren i Wimbledon, og dermed gjentok han rekorden med tennislegenden - amerikanske Pete Sampras. Poengsummen for møtet er 4: 6, 7: 5, 6: 3, 6: 4.

Damer-turneringen for kvinner var ganske forutsigbar, da Williams-søstrene (Serena og Venus) var de første favorittene. Det var de som, etter å ha overvunnet alle rivaler på vei, kom til finalen, der de beseiret landslaget fra Tsjekkia representert av Andrea Glavachkova og Lucy Gradetskaya. Sluttresultatet for denne Wimbledon-turneringen er 7: 5 6: 4.

Vinnerne av dobbeltturneringen for menn var det blandede laget bestående av representanten for Storbritannia Jonathan Murray og utøveren fra Danmark Frederick Nielsen. Begge tennisspillerne vant Wimbledon for første gang; i intervjuene håper begge på fortsatt samarbeid. Med poengsummen 4: 6, 6: 4, 7: 6, 6: 7, 6: 3 klarte de å beseire nok et blandet landslag bestående av Robert Lindstedt (Sverige) og Horia Tezeu (Romania).

Vinnerne av den blandede turneringen var representanter for Amerika Lisa Raymond og Mike Brian, som i finalen beseiret Elena Vesnina fra Russland og Leander Paes fra India. Alle finalene ble vist direkte på russiske sports-TV-kanaler (Eurosport, "Russland 2").