Hvordan Være En God Keeper I Fotball

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Være En God Keeper I Fotball
Hvordan Være En God Keeper I Fotball

Video: Hvordan Være En God Keeper I Fotball

Video: Hvordan Være En God Keeper I Fotball
Video: Keepertrenerkurs med Frode Grodås! 2024, April
Anonim

Fotballkeeper er et spesielt yrke. Millioner av mennesker ser på fotballkamper med stor interesse og venter på at mål skal bli scoret. Og keepere fratar dem denne gleden om og om igjen. Dette er deres jobb.

Hvordan være en god keeper i fotball
Hvordan være en god keeper i fotball

Det er nødvendig

Fotballuniform

Bruksanvisning

Trinn 1

Fotball er en spillidrett. Du trenger ikke å være raskere / høyere / sterkere her. Alle kan oppnå suksess i det. Men for dette må du legge ned mye krefter.

Godt keeperspill er allerede 50% av lagets suksess. Derfor har enhver keeper en større belastning enn noen av feltspillerne. Og belastningen er ikke så mye fysisk som psykologisk.

Steg 2

Psykologisk forberedelse.

Du må være trygg på deg selv, moralsk stabil og sterk i ånden. Ingen keeper er i stand til å hjelpe laget i alle spillepisoder. En god keeper skal ikke bli opprørt etter hver innrømmet ball, selv om det er hans feil. Forsøk derfor å raskt glemme eventuelle negative episoder og unngå slike feil i fremtiden.

Vær rolig og kul. I løpet av spillet er det mange stressende og nervøse situasjoner, som innrømmede mål eller ubrukte sjanser for mål, så mist aldri hodet.

Trinn 3

Kommando autoritet.

Som allerede nevnt er keeperen en spesiell figur i laget. I tillegg til ditt direkte ansvar for å avvise motstandernes slag, må du være i stand til å administrere linjen til forsvarerne dine, be spillerne i forskjellige spillepisoder (under frispark, hjørner og andre angrep fra motstanderen). Keeperen skal ikke være stille.

Når et lag har en god keeper, føler alle andre spillere seg mye roligere. Når alt kommer til alt, når din egen bakside er trygg, kan du tenke på et angrep. Dermed kan følgende formel utledes: en trygg keeper er et selvsikkert lag.

Trinn 4

Spillhandlinger.

Det må huskes at hovedoppgaven din er å reflektere ballene som flyr inn i målet ditt. For å gjøre dette er det slett ikke nødvendig å være to meter høy og hoppende. En god keeper preges av et kompetent valg av posisjon i mål og reaksjon.

Uansett hva du gjør, for å oppnå merkbar suksess i denne aktiviteten, må du jobbe, jobbe og jobbe igjen. Fotballmålyrket er ikke noe unntak. Forpliktelse i trening og i lek, konstant introspeksjon og å streve for å være best er nøklene til suksess.

Trinn 5

Effektivitet eller effektivitet?

Fotballens historie kjenner til mange eksempler da keepere som ikke var naturlig utstyrt med enestående fysiske data, oppnådde merkbar suksess. Men hardt arbeid med trening, maksimalisme og sportsarroganse tillot dem å overvinne alle vanskeligheter og bli de beste.

Det er absolutt uviktig hvordan du parrer en motstanders slag mot målet ditt. Du kan gjøre dette i et vakkert hopp, du kan ganske enkelt fange ballen i hendene dine ved å velge en posisjon. Det viktigste er resultatet. Det spiller ingen rolle hvordan det gjøres. Effektivitet kommer først.

Dermed er dedikasjon, atletisk vilje og ustabil karakter hovedingrediensene til en god keeper.

Anbefalt: