Når Er Den Beste Tiden å Løpe: Morgen, Ettermiddag, Kveld

Innholdsfortegnelse:

Når Er Den Beste Tiden å Løpe: Morgen, Ettermiddag, Kveld
Når Er Den Beste Tiden å Løpe: Morgen, Ettermiddag, Kveld

Video: Når Er Den Beste Tiden å Løpe: Morgen, Ettermiddag, Kveld

Video: Når Er Den Beste Tiden å Løpe: Morgen, Ettermiddag, Kveld
Video: I Camped at the Cave in Spitzkoppe. Motorcycle Adventure in Namibia - EP. 132 2024, April
Anonim

Sent på våren og forsommeren er de beste tidene å jogge. Det er ikke så kaldt om morgenen, men varmt nok om kveldene. Men spørsmålet oppstår når er det bedre å løpe - om morgenen, om ettermiddagen eller om kvelden? Dette er verdt å forstå.

Når er den beste tiden å løpe: morgen, ettermiddag, kveld
Når er den beste tiden å løpe: morgen, ettermiddag, kveld

Hvilken tid på dagen er det bedre å løpe?

Hvis du kan, kan du jogge om dagen. I løpet av denne perioden fungerer kroppen allerede på riktig nivå, og det er fortsatt langt å sove om natten.

Hvis vi snakker om kroppens effektivitet og utholdenhet, når den sitt høyeste nivå fra 9 til 12 og fra 17 til 19 pm. Mange idrettsutøvere er godt klar over dette, og derfor utgjør de treningsplanen på en slik måte at den mest aktive delen av øvelsene blir utsatt til denne gangen.

Imidlertid har ikke alle råd til å jogge om dagen. Dette kan være på grunn av skole, jobb eller annen grunn. Derfor har mange et akutt spørsmål når det er bedre å jogge: om morgenen eller om kvelden? For å ta det riktige valget, må du vurdere hovedfunksjonene i begge alternativene.

Hva du skal velge: jogging morgen eller kveld?

Morgenjogging er det vanligste alternativet, spesielt for de som studerer eller jobber. For eksempel, hvis arbeids- / skoledagen din starter kl 8-9, kan du ha klasser klokka 6 og bruke dem 30-40 minutter. Det er bedre å ikke spise noe før du jogger, men bare å drikke ett glass ferskpresset juice. Som et resultat vil løping tillate deg å starte kroppens metabolske prosesser, fylle den med energi og styrke deg før den kommende arbeidsdagen.

Ulempen med dette alternativet er at det er ganske vanskelig for mange å tvinge seg selv til å våkne tidlig om morgenen og løpe. Det viktigste her er å få tålmodighet og styrke de første ukene, etter det vil kroppen din bli vant til det og problemer med tidlig oppvåkning vil forsvinne over tid.

Kveld er også en flott tid for jogging, men det har også sine fordeler og ulemper. Hvis arbeidet ditt tar mye energi og etter en travel dag føler du deg sliten, bør du i denne tilstanden ikke utsette kroppen din for fysisk anstrengelse.

I tillegg anbefales det å gi opp løping sent på kvelden. I løpet av denne tiden slapper kroppen av og forbereder seg på en natts søvn. Ellers kan søvnløshet oppstå.

Helsemessige fordeler av å løpe

Jogging er veldig gunstig for menneskers helse, uavhengig av alder og fysisk form. Regelmessig og korrekt trening vil tillate deg å gå ned i vekt, forbedre kroppens generelle tilstand, styrke immunforsvaret, kardiovaskulærsystemet og forbedre lungefunksjonen. Joggere lider vanligvis ikke av hypertensjon, aterosklerose, hjertesvikt.

Å løpe vil beskytte eldre mot hjerteinfarkt, hjerneslag, høyt blodtrykk og andre helseproblemer. Men hvis du har noen helseproblemer, bør du konsultere legen din før du begynner å trene.

Anbefalt: