Farene Ved En Stillesittende Livsstil

Farene Ved En Stillesittende Livsstil
Farene Ved En Stillesittende Livsstil

Video: Farene Ved En Stillesittende Livsstil

Video: Farene Ved En Stillesittende Livsstil
Video: Самомассаж ног. Как делать массаж стоп, голени в домашних условиях. 2024, April
Anonim

Visste du at vanen med å tilbringe mesteparten av tiden i en sittende stilling dreper oss sakte? De fleste vet å stå opp hvert 45. minutt, og at generelt, alle muskler føles numne hvis du sitter i lang tid.

Farene ved en stillesittende livsstil
Farene ved en stillesittende livsstil

Denne vanen kan forkorte livene våre, og dette har allerede blitt demonstrert vitenskapelig. Synes du dette er en overdrivelse? Prøv å gjenskape ruten og tidsplanen for en typisk arbeidsdag i hodet ditt.

Du våkner om morgenen, forbereder deg på en ny dag og går på jobb.

Bilde
Bilde

Hvis du kjører, har du allerede mistet muligheten til å gjøre "ekstremsport" på offentlig transport helt fra begynnelsen. Men hvis du kjører sistnevnte, er det mer enn sannsynlig at du kommer inn i setet hver gang, enten det er buss eller T-bane. Selv om motivet er å unngå folkemengder og folkemengder, sitter du fortsatt.

Når du kommer til jobb, sett deg komfortabelt i en stol. Mange av oss har for vane å ikke reise oss derfra før vi kan kjenne baken, og når de stive nakkemuskulaturen desperat sender nervepiler til reseptorene i hjernen, “Hei, vi er følelsesløse! Skal vi trene litt?"

Veien hjem er ikke annerledes. Å komme hjem, uansett om du begynner å gjøre husarbeid eller ta vare på barna, vil ende på samme måte - du vil sitte på sofaen i stuen foran TV-en. Og så glatt flytte inn på soverommet for at beinene skal hvile litt mer.

En typisk arbeidsmanns daglige rutine antyder at du bruker mesteparten av dagen på å sitte og legger mye stress på ryggraden og nakkemuskulaturen. Når vi kommer tilbake til konklusjonen, kan forskere oppsummere: en stillesittende livsstil dreper deg.

Bilde
Bilde

Etter deres mening er langvarig inaktivitet dårlig for helsen din, selv om du noen ganger besøker treningsstudioet. Mens forskning fremdeles er foreløpig, antyder tidligere bevis at personer som tilbringer mesteparten av dagen sittende, er mer sannsynlig å oppleve alvorlige problemer som fedme eller til og med hjerteinfarkt.

Etter fire timer i sittende stilling begynner kroppen å sende ut "skadelige" signaler. Hormonene som regulerer glukose- og fettnivået i kroppen begynner å begrense aktiviteten. Alt dette fører til avsetning av fett.

Selv de som driver med kroppsøving fra tid til annen, er ikke unntatt fra disse problemene hvis de bruker resten av tiden på å sitte i en stol eller på en stol. Eksperter anbefaler å alternere disse periodene.

En annen studie publisert i fjor i Canada bekrefter de svenske dataene. Under tilsyn av forskere var rundt 17.000 kanadiere. Inaktive mennesker som tilbrakte mesteparten av tiden sittende i en stol eller stol, opplevde større risiko for død av forskjellige sykdommer direkte knyttet til fysisk aktivitet sammenlignet med de som opprettholdt den gode vanen med å bevege seg oftere. Selv om forskerne har kommet til noen konklusjoner, har de ennå ikke hatt tid til å analysere nyansene. Så selv om de er sikre på at et stillesittende bilde er veldig helseskadelig, kan de ennå ikke si hvor skadelig det er.

Således, for vårt eget beste, bør sitteperioder avbrytes så ofte som mulig.

Bilde
Bilde

Selv om vi tilbringer hele dagen på kontoret, må vi finne så mange grunner som mulig for å komme oss ut av stolen. Hvis du for eksempel vil ta en pause og fortelle kollegaen din en morsom historie, trenger du ikke å gjøre det elektronisk, men reiser deg og går til kontoret hans til fots. På denne måten kan du drepe to fugler i en smekk: du beveger deg og styrker forholdet på jobben.

Anbefalt: