Hvordan Begynne å Løpe: Grunnleggende Treningsregler

Hvordan Begynne å Løpe: Grunnleggende Treningsregler
Hvordan Begynne å Løpe: Grunnleggende Treningsregler

Video: Hvordan Begynne å Løpe: Grunnleggende Treningsregler

Video: Hvordan Begynne å Løpe: Grunnleggende Treningsregler
Video: Nybegynner i løping: Fem tips for å komme i gang med løping 2024, Kan
Anonim

Ønsker å komme i form og forbedre helsen, tenker mange på jogging. For å få maksimal nytte og glede av jogging, må du forberede deg ordentlig på dem. Ikke bare kjøp av komfortable klær og sko er viktig, men også noen ekstra nyanser.

Hvordan begynne å løpe: grunnleggende treningsregler
Hvordan begynne å løpe: grunnleggende treningsregler

Helsestatus

Før du begynner å jogge, må du tenke på helsetilstanden din. Siden løping er kontraindisert for noen sykdommer. Denne typen fysisk aktivitet er uakseptabel i tilfelle feber, sykdommer i kardiovaskulærsystemet, kreft, sen graviditet og forverring av kroniske sykdommer. Hvis du er i tvil, er det best å konsultere legen din, som i tillegg vil gi råd om de tillatte belastningene for den innledende fasen av løpeturen.

Tid

Det antas at løpende treningsøkter er mest fordelaktige om morgenen. Men denne regelen gjelder ikke de som tilhører kategorien "ugler". Hvis det er veldig vanskelig å våkne om morgenen, vil løping ikke medføre glede eller helsemessige fordeler. Mest sannsynlig vil en person i dette tilfellet begrense seg til ett løp og glemme å løpe for alltid. Det er bedre å foretrekke jogging på kvelden på det mest praktiske tidspunktet.

Et sted

Selvfølgelig er det ideelle joggingstedet en park med mye grøntareal. Men ikke alltid er det en skog i nærheten av huset. Hvis du ikke kan jogge i naturens bryst, må du finne et sted med komfortable stier vekk fra veibanen. Luften skal være rik på oksygen, ikke avgasser, og landskapet skal være fredelig.

Lengde og antall løp

Først må du jogge i 15-20 minutter, og gradvis bringe denne tiden til 40-45 minutter eller mer. I den innledende fasen vil det være vanskelig å stille inn på daglige løp, men over tid vil de bli en integrert del av hver dag. Generelt sett kan du først begrense deg til 3-4 løpetreninger per uke.

Klær og fottøy

Klær må velges nøye, og foretrekker bare naturlige stoffer. Dette gjelder alt, inkludert undertøy. Det skal ikke være grove sømmer eller dekorative elementer som kan skade huden. Jenter bør vurdere en BH som vil støtte brystene godt. For løping er kvalitetsfottøy viktig, utstyrt med en moderat myk såle eller fjærende støtdempere i hælområdet.

Varm opp og kjøle ned

Løping skal ikke startes hvis kroppen ikke blir varmet opp. En kort oppvarming skal bruke alle musklene slik at ingenting gjør vondt etter en løpetur. Etter leksjonen kan du ikke stoppe brått, det anbefales å gå i rolig tempo for å gjenopprette pusten og roe hjerterytmen.

Anbefalt: