Hvordan Unngå Overtrening

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Unngå Overtrening
Hvordan Unngå Overtrening

Video: Hvordan Unngå Overtrening

Video: Hvordan Unngå Overtrening
Video: HVORDAN OVERLEVE FRAVÆRSGRENSA 2024, Kan
Anonim

Sport gjør livet morsomt og morsomt. Du trener regelmessig, blir sterk, trygg og sammenligner gunstig med jevnaldrende når det gjelder kroppsskjønnhet. Og hva om nylig helsetilstanden på en eller annen måte ikke samsvarer med de høye idealene om en sunn livsstil. Nå en rennende nese, så en forkjølelse, så leddsmerter, så søvnløshet. Sjekk deg selv for tegn på overtrening for å gjøre treningen effektiv og sunn, og for å helbrede plagene.

Hvordan unngå overtrening
Hvordan unngå overtrening

Det er nødvendig

Stoppeklokke, klokke, treningsdagbok for den siste måneden, kjøkkenskala, kalorietabell for mat

Bruksanvisning

Trinn 1

Analyser treningsplanen din. Hvis du gjør hver dag, to ganger om dagen, eller kombinerer forskjellige idretter i en treningssyklus, og jobber for resultatet, er du i fare. American College of Sports Medicine-standarden inkluderer ikke styrketrening i mer enn 4 timer i uken og kondisjonstrening i mer enn 200 minutter. Vinner du mer? Det kan være verdt å redusere belastningen.

Steg 2

Mål pulsen i hvile om morgenen. Hvis det er omtrent 10 prosent høyere enn normen for alderen din, kan det hende du overtrener. En økning i kroppstemperatur, en reduksjon eller omvendt en usunn økning i appetitt er også tegn på at trening er mer sannsynlig å skade deg enn å være til fordel for deg.

Trinn 3

Analyser ernæringen din. Hvis du har et vekttap diett og trener hver dag, er det upassende å angi et høyt kaloriunderskudd, og enda mer, dietter fra Internett eller bøker. Kostholdet ditt bør "strekke" seg etter kroppens daglige energibehov, eller være 10% "lettere". Risikoen for overtrening øker og de som ikke spiser nok protein til en idrettsutøver (2 g per 1 kg kroppsvekt eller mer i styrkesport), forsømmer vitaminer og inkluderer usunn mat i kostholdet. Bruk rehabiliteringsteknikker - massasje, badstue, hydroterapi.

Anbefalt: