Hvordan Forberede Seg På Fallskjermhopp

Hvordan Forberede Seg På Fallskjermhopp
Hvordan Forberede Seg På Fallskjermhopp

Video: Hvordan Forberede Seg På Fallskjermhopp

Video: Hvordan Forberede Seg På Fallskjermhopp
Video: Fallskjermhopp i Molde.avi 2024, Kan
Anonim

Fallskjermhopping er veldig farlig, og derfor må du nøye forberede deg på hvert hopp. Det handler ikke bare om å snakke med erfarne instruktører og gå gjennom foreløpig spesialopplæring, men til og med om å velge klær.

Hvordan forberede seg på fallskjermhopp
Hvordan forberede seg på fallskjermhopp

Ikke alle har lov til å hoppe med fallskjerm. Hvis kroppsvekten din er under 45 kg eller over 95 kg, må du gi opp hoppet. Det samme gjelder mennesker med diabetes, epilepsi, psykiske lidelser, høyt blodtrykk og sykdommer i mellomøret. I tilfelle kardiovaskulære sykdommer og forstyrrelser i bevegelsesapparatet, må du først konsultere legen din og avklare om du kan hoppe med fallskjerm.

Hvis det viser seg at du har lov til å drive med en slik ekstremsport, gå til flyplassen og ordne hoppet, og begynn deretter å forberede deg. Først og fremst må du velge de riktige klærne og skoene, siden sikkerheten til hoppet delvis vil avhenge av dette. Klærne skal være tette og dekke hele kroppen med unntak av ansiktet. I dette tilfellet er det veldig viktig at bena og ermene passer så tett som mulig til kroppen. Skoene skal være høye med flate såler. Det er enda et veldig viktig krav: verken skoene eller klærne skal ha deler som fallskjermhopperen kan fange på linjene. Vi snakker om borrelås, kroker, utstående knapper osv.

Når du skal til flyplassen den dagen du hopper, ta med deg mat og drikke. Dette vil være passende hvis du må bruke mye tid på registrering, orientering osv., Og du blir sulten. Dette handler ikke om ubehag, men om sikkerhet: en person som er utmattet av sult eller tørst, som også er veldig engstelig før hoppet, kan ikke gjøre alt riktig. Imidlertid bør du ikke i noe tilfelle ta med deg alkoholholdige drikker eller konsumere dem på dagen for hoppet for å få mot. Tro meg, det er veldig farlig å hoppe med fallskjerm mens du er beruset.

Rett før hoppet vil instruktøren forklare i detalj hva og hvordan du skal gjøre. Du vil bli fortalt om rekkefølgen av handlinger, om hvilke bevegelser den utgivende instruktøren vil bruke til å "snakke" med deg når du befinner deg høyt over bakken, og på grunn av flyets brøl vil du ikke kunne høre ordene. Prøv å huske alt de forteller deg. Ikke bekymre deg, du vil jobbe med erfarne fagfolk som vil kunne organisere hoppet på en best mulig måte og forhindre ubehagelige ulykker.

Anbefalt: