FIFA World Cup: Hvordan Tyskland Spilte Sin Andre Kamp På Verdensmesterskapet I Brasil

21. juni var byen Fortaleza vert for tyskernes andre kamp i gruppespillet på FIFA verdensmesterskap. Rivalen til det tyske landslaget i gruppe G var de kompromissløse afrikanske fotballspillerne på Ghana-landslaget.

2014 FIFA World Cup: hvordan Tyskland spilte sin andre kamp på verdensmesterskapet i Brasil

Nesten 60 000 tilskuere på stadion i Fortaleza og et enda større antall fotballfans så den mest interessante kampen mellom landslagene i Tyskland og Ghana på TV-skjermer. Spillet begynte livlig. Ballen holdt seg praktisk talt ikke midt i feltet. Begge lag siktet primært mot å angripe motstanderens mål. I første omgang så publikum imidlertid ikke målene som ble scoret. Det må sies at tyskerne hadde en liten fordel de første 45 minuttene, men afrikanske spillere angrep også Neuer mål flere ganger farlig. Som oftest skjøt ghanerne på mål fra utenfor sekstenmeteren. Lagene dro til pause med uavgjort 0 - 0.

Andre halvdel av møtet begynte veldig muntert. Først i det 51. minutt slo Mario Götze portene til afrikanerne etter et bekreftet fôr fra flanken. Goetze slo hodet, men ballen ricochetterte inn i tyskernes lår og spratt dermed i mål. Tyskland ledet 1 - 0. Ghanas spillere sprang imidlertid snart tilbake. Allerede i det 54. minutt, etter en flankservering, traff Andre Ayyu porten til tyskerne med hodet. Etter at målet var scoret økte afrikanerne tempoet sitt ordentlig og prøvde å kontre farlig. Tyskerne spilte første nummer. Som et resultat førte et raskt angrep fra afrikanerne i 63 minutter til et mål. Asamoah Gyan tar en sjokkposisjon og skyter nøyaktig inn i det fjerne hjørnet av tyskernes mål. Afrikanere kommer frem 2 - 1.

Det virket som en sensasjon godt kunne skje i kampen, for selv om tyskerne hadde skarpe angrep, manglet de ganske mye før et mål. Den tyske spillerklassen har imidlertid tatt sin toll. På 71 minutter scorer innbytter Miroslav Klose sitt første mål i turneringen og 15 i kamper ved verdensmesterskapet. Tyskerne sammenligner poengsummen - 2 - 2.

Etter det hadde Tyskland muligheten til å score mer, og ghanerne angrep farlig og slo utenfor straffefeltet mot tyskernes mål. Dommers endelige fløyte løste imidlertid en uavgjort 2 - 2.