Hva Du Skal Gjøre Hvis Du Trakk En Muskel

Hva Du Skal Gjøre Hvis Du Trakk En Muskel
Hva Du Skal Gjøre Hvis Du Trakk En Muskel

Video: Hva Du Skal Gjøre Hvis Du Trakk En Muskel

Video: Hva Du Skal Gjøre Hvis Du Trakk En Muskel
Video: Fix A Pulled or Strained Muscle! Best Home Protocol for Fast Recovery 2024, April
Anonim

Hvis du driver med sport eller går på treningsrommet, bør problemet med muskelforstuvning være kjent for deg. Så snart du hopper over en treningsøkt eller overvurderer dine evner, begynner muskelen å verke, vondt og noen ganger til og med hovne opp. Hva å gjøre?

Hva du skal gjøre hvis du trakk en muskel
Hva du skal gjøre hvis du trakk en muskel

Noen mener at musklene begynner å verke av mangel på trening og prøver å undertrykke smertene med ytterligere fysiske øvelser. Dette er helt feil. Den trukkede muskelen din trenger ekstra oppvarming, men bare før en trening eller ytelse. Hvis du anstrenger det nå, vil du bare forverre situasjonen. Det beste er å bare gi muskelen hvile og ikke bruke den i noen øvelser ennå.

Smertene lindres perfekt med oppvarmende kompresser. Dette kan være alkohol, tinktur av pepper i alkohol eller en hvilken som helst betennelsesdempende salve. Kompressen må oppbevares i flere timer, og det er best å la den ligge over natten. Når det gjelder medisinsk gnidning, utfør dem sammen med en oppvarmende massasje. Slik behandling vil ikke bare lindre smerte, men også redusere hevelse.

Et av de morsomste og mest effektive middelene for smertelindring fra forstuvning er et varmt bad. I vann synker kroppsvekten, og belastningen på den langmodige muskelen blir mindre. I tillegg vil varmt vann lindre smerte og gi deg uforglemmelig lykke. Etter badet fungerer massasje og kompresser også bedre, så det kan brukes i kompleks behandling for sportsskader og skader.

Men det er nødvendig å gjenopprette belastningen gradvis. Under ingen omstendigheter må du ikke slutte å trene i det hele tatt - dette vil bare forverre den generelle situasjonen, og etter en stund, i stedet for en strukket muskel, kan du lett få lignende opplevelser i hele kroppen. Bare reduser intensiteten på treningen og behandle musklene med forsiktighet og tålmodighet. Svømming har veldig god effekt. I vann reduseres kroppsvekten, så det kreves mindre innsats for å jobbe. Du vil være i stand til å utvikle en muskel uten å skade den med slitsomme treningsøkter.

Hvis du trakk beinet eller armen sterkt under undervisning eller forestillinger, er det bedre å straks påføre is på dette stedet og heve det høyere slik at det ikke blir hevelse. I alvorlige tilfeller anbefales det å ta en krampeløsende og smertestillende og oppsøke lege. Husk at hvis muskelsmerter ikke forsvinner over tid, men bare blir verre, og du ser symptomer på en klar forverring, bør du ikke selvmedisinere. Det er bedre å overlate helsevesenet til en kvalifisert spesialist.

Anbefalt: