Ishockey-VM 2019: Anmeldelse Av Kampen Canada - Tyskland

18. mai 2019 spilte det kanadiske ishockeylaget sin femte kamp i gruppespillet i verdensmesterskapet i 2019. Motstanderne til kanadierne var idrettsutøvere fra Tyskland, som hadde vunnet fire tidligere kamper i Kosice. Visemestrene for de olympiske leker i Korea var fast bestemt på å ta poeng fra de fremtredende kanadiere.

VM i ishockey: gjennomgang av kampen Canada - Tyskland

Før kampstart var det tyske landslaget et av bare to lag i turneringen som vant sine fire første kamper. Dette tillot tyskerne å føle seg trygge på toppen av tabellen i gruppe A i verdensmesterskapet. Hockeyspillere i Canada tapte sensasjonelt i sin første kamp mot det finske landslaget, og feiret deretter suksess tre ganger. Seieren i femte runde var veldig viktig for grunnleggerne av hockey. I dette tilfellet ville "lønnebladene" ha omgått tyskerne i tabellen basert på resultatene av et personlig møte.

Team Canada startet kampen aktivt, noe som var forventet. Utenlandske profesjonelle hadde en fordel i starten av spillet, noe som resulterte i en to-minutters fjerning fra tyskerne. Kanadierne, som var det beste laget i turneringen for realisering av flertallet, benyttet seg av muligheten. Lederen for Ottawa Senators og en av de mest fantastiske kanadiske spillerne i Tom Chabot-turneringen med pasning fra Jonathan Marchesso åpnet scoringen med sitt presise skudd.

Etter den forlatte pucken prøvde tyske hockeyspillere å spille mer nøyaktig. I forsvar handlet tyskerne nøye. Samtidig glemte ikke de tapende hockeyspillerne angrepet. Tyskerne hadde sine sjanser til å utligne. Utenlandske hockeyspillere gikk av med pensjon to ganger i den første perioden, men klarte å holde portene tørre. Etter slutten av den andre fjerningen scoret kanadierne sitt andre mål. Mark Stone utnyttet forvirringen ved porten til det tyske landslaget og utstedte en fordel med to mål for laget sitt. Fram til slutten av perioden endret ikke poengsummen - kanadierne vant 2: 0.

Det tyske landslaget startet den andre perioden aktivt, men kanadierne scoret igjen. Muligheten for å score ble gitt av tyskerne selv, som igjen brøt reglene. Det kanadiske landslaget realiserte det numeriske flertallet leken. Etter flere raske og nøyaktige pasninger ble Mark Stone hentet ut på kastet, og han bommet ikke fra en fordelaktig posisjon. Det er umulig å si med sikkerhet at poengsummen 3: 0 til fordel for det kanadiske landslaget var i spill, men de nordamerikanske hockeyspillerne brukte alle sine øyeblikk veldig produktivt.

Midt i perioden hadde det tyske landslaget også en sjanse til å spille i flertall, men tyskerne skapte ikke farlige situasjoner ved porten til lønnebladmålvakten.

På slutten av perioden tillot nordamerikanske hockeyspillere igjen tyskerne å spille flertall. Det tyske landslaget gjorde et nytt forsøk. Distinguished Yasin Alice, som treffer porten fra halvsonen. Det var omtrent to minutter igjen til slutten av perioden. Det så ut til at denne pucken ville gi tyskerne tillit, men kanadierne organiserte umiddelbart sitt fjerde mål. Mark Stone utnyttet de ukoordinerte handlingene til de tyske forsvarerne og scoret et hat-trick for seg selv i kampen. Sluttresultatet på slutten av andre periode er 4: 1 til fordel for Canada.

I de første fem minuttene av den tredje perioden gjorde Anthony Manta sin doble, slik at kanadierne kunne bringe poengsummen til en stor - 6: 1. Etter det mistet det tyske landslaget endelig alle sjanser til å feste seg til resultatet, og det kanadiske landslaget fortsatte nederlaget og brakte poengsummen til sine mål til åtte. Sam Reinhart og Anthony Cirelli markerte seg med sine mål i de nordamerikanske hockeyspillerne.

Sluttresultatet 8: 1 til fordel for det kanadiske landslaget tillot de utenlandske hockeyspillerne å flytte tyskerne fra andre linje i planetmesterskapet i gruppe A.