Kardio- Eller Styrketrening For Vekttap?

Kardio- Eller Styrketrening For Vekttap?
Kardio- Eller Styrketrening For Vekttap?

Video: Kardio- Eller Styrketrening For Vekttap?

Video: Kardio- Eller Styrketrening For Vekttap?
Video: Styrketrening med vekter hjemme 2024, April
Anonim

Hva slags treningsøkter bør du velge hvis du vil gå ned i vekt? Det er en populær misforståelse at intense cardio trening er nok til å gå ned i vekt. Faktisk bør ikke styrketrening forsømmes hvis du vil gå ned i vekt.

trening
trening

Cardio er et must-ha i treningsplanen din hvis du vil gå ned i vekt. De trener utholdenhet, fremskynder fettforbrenningsprosessen, lar deg forbrenne mer kalorier i løpet av treningsperioden på grunn av økt kardiobelastning. Imidlertid er cardio alene ikke nok til å hjelpe deg med å gå ned i vekt.

I ferd med å gå ned i vekt er det først og fremst ikke å bli kvitt fett som oppstår, men splitting av muskelvev. Mangel på kraftbelastning med et overskudd av kardio fører til tap av muskelmasse, og i stedet for en elastisk tonet kropp, vil du ikke få det beste resultatet. Det er kjent at den mest effektive måten å forbrenne fett på lang sikt er å øke muskelmassen. Jo sterkere musklene er, desto bedre er stoffskiftet, og jo mer energi kreves for å syntetisere muskelvev.

En annen grunn til ikke å forsømme styrketrening mens du går ned i vekt, er for mye kaloriunderskudd, som er lett å lage hvis du begrenser belastningen med kondisjonstrening. Vanligvis er slike øvelser ledsaget av kalorifattige dietter, og kroppen, møtt med mangel på næringsstoffer, går inn i en modus for energibesparelse. Dermed reduseres stoffskiftet, og prosessen med å miste vekt er ikke lenger effektiv. Hvis du vil gå ned i vekt uten å skade helsen din og opprettholde effekten av å gå ned i vekt i lang tid, trenger du styrketrening.

Hvordan trene

Belastningen er nødvendig for hver muskelgruppe. Grunnleggende øvelser må være til stede under trening: markløft, benkpress, knebøy. Øvelser for små muskelgrupper er også påkrevd. En kroppsøkt aktiverer stoffskiftet og fremskynder fettforbrenningsprosessen ved å stimulere hormonproduksjonen. Den mest effektive vekttapstrategien vil være en kombinasjon av styrke- og kondisjonstrening, samt et sunt kostholdssystem med et lite kaloriunderskudd og en balansert matsammensetning.

Når cardio er bra for deg

Det er best å gjøre utholdenhetsøvelser etter at du har fullført styrken. Fett begynner å brenne bare 30 minutter etter starten av fysisk aktivitet, så etter endt styrkeøvelser vil kardio være mest effektiv. Det vil forbedre resultatene oppnådd under motstandstrening og øke hastigheten på fettforbrenningen.

Anbefalt: