Hvordan Velge Trenings Manualer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Trenings Manualer
Hvordan Velge Trenings Manualer

Video: Hvordan Velge Trenings Manualer

Video: Hvordan Velge Trenings Manualer
Video: Styrketrening med vekter hjemme 2024, Kan
Anonim

Fitness-manualer er designet for vektbærende aerob trening. Takket være dette sportsutstyret vises effekten av trening mye raskere og mer effektivt enn etter vanlig trening. Hantler har en rekke fordeler: på grunn av den lille størrelsen er de enkle å lagre, du kan jobbe med dem hjemme, trene alle muskelgrupper.

Hvordan velge trenings manualer
Hvordan velge trenings manualer

Typer manualer for kondisjon

Først og fremst må du bestemme hvilke manualer du trenger. Det er følgende typer:

- sammenleggbar

- rollebesetning.

Hvis du planlegger å trene hjemme, vil valget av sammenleggbare manualer være det mest riktige. De består av to deler: et håndtak og pannekaker festet til den.

Støpte manualer har ett stykke design, det vil si at de er en helhet. I dette sportsutstyret er "pannekaker" og stangen sveiset sammen, som et resultat av at vektsendringen er umulig. Mest av alt støpte manualer passer til treningssentre. I dette tilfellet trenger du ikke bruke mye tid på montering og demontering for å oppnå ønsket vekt.

Fitness dumbbell materiale

Fitness dumbbells kan være laget av en rekke materialer, for eksempel metall, vinyl, gummi eller neopren. Vinyldekselet gir manualene en myk følelse. I tillegg er den behagelig å ta på og myker støtlyden når den faller på gulvet.

Gummioverflaten holder håndvektene i å gli ut av hendene dine, og hvis de faller ned på gulvet, vil det ikke gi noen lyd eller ødelegge gulvet.

Neopren er det mest moderne materialet. Den er i stand til å absorbere svette samt eliminere hånden som glir over manualer.

Hva du trenger å vite når du velger trenings manualer

Fitness dumbbells er designet primært for å øke effektiviteten av aerob trening, ikke for å "pumpe" muskler. Vekten av slikt sportsutstyr overstiger vanligvis ikke 10 kg.

I den innledende fasen av treningen anbefales ikke kvinner å bruke manualer som er tyngre enn 1,5-2 kg. Hvis vekten er for tung, kan den strekke musklene som et resultat. For å forstå hvilke manualer som vil være optimale for deg, anbefales det å konsultere treneren din før du kjøper.

Hvis du planlegger å øke belastningen gradvis, er det bedre å kjøpe et manualsett. Det kan inneholde 6-8 manualer i trinn på 0, 5 eller 1 kg. Som regel er de pent brettet inn i en spesiell sak eller etui.

Alternativt kan du kjøpe sammenleggbare manualer. Det er ønskelig at grensen for deres justerbare vekt er så stor som mulig, siden forskjellige øvelser krever forskjellige vekter.

Når du velger sammenleggbare manualer, må du være spesielt oppmerksom på påliteligheten til låsene som holder "pannekaker" på manualstangen. Det anbefales at du foretrekker de som vrir seg inn i håndtakets kropp.

Det er også fjærbelastede låser, men de kan ikke holde pannekakene sikkert. I tillegg er det en mulighet for at du vil hekte dem under øvelsen, og de avtakbare delene av manualen faller til føttene eller på gulvet. Imidlertid har vårmodeller også sin egen fordel - montering og demontering, vektreduksjon og økning skjer mye raskere enn i tilfelle en gjenget monteringsmetode.

Når du velger manualer for trening, må du også ta hensyn til baren. Det er ønskelig at den har et mykt belegg. Hvis håndtaket er laget av stål, må det ha spesielle hakk for å forhindre at utstyret glir i hendene.

Anbefalt: