Hvordan Gå Stavgang

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gå Stavgang
Hvordan Gå Stavgang

Video: Hvordan Gå Stavgang

Video: Hvordan Gå Stavgang
Video: Stavgang: Lær at gå rigtigt 2024, Kan
Anonim

Stavgang er en spesifikk gangteknikk som bruker spesielle staver. Takket være pinnene er alle muskelgrupper inkludert i arbeidet og trykket på korsryggen og leddene reduseres.

Hvordan gå stavgang
Hvordan gå stavgang

Møter du på gaten og går med lignende pinner med lignende skistikker? Folk ser forundret, og noen tenker allerede på denne typen sport. Dessuten snakker idrettsutøvere og leger allerede om fordelene med skandinavisk gange. Ja, stavgang eller stavgang får en nisje.

Og stolpene, som det ser ut ved første øyekast, er ikke skistenger, men spesielle, designet for å gå på ulendt terreng.

Stavgang passer for alle, også mennesker med helseproblemer. Det anbefales for personer med hjerte- og karsykdommer, med problemer i muskuloskeletale systemet, for personer i avansert alder. Under en slik tur fungerer mange muskelgrupper, skuldrene rettes ut, lungene jobber dypt. Fordelene med skandinavisk vandring økes også av at klasser holdes utendørs, i alle vær og i alle områder.

skandinavisk gange
skandinavisk gange

Hva du trenger for stavgang

  • Spesielle pinner.
  • Løse klær til gaten avhengig av været
  • Hyggelig og behagelig! sko. Ideelt sett en løpesko.
  • Holdningen til å studere.

Kast tvil og nøling - stavgang er en like sport. Du kan bevege deg overalt - på stadion, langs skogstier, i fjellet, på gaten. Hvor du føler deg komfortabel. Alene eller med likesinnede.

Stavstokker

Så du bestemmer deg for å gå. En nødvendig egenskap er pinner. Ikke bytt ut med skistenger (ja, dette praktiseres noen ganger), kjøp spesielle staver. De selges i sportsbutikker, offisielle distributører. Hvis pinnene brettes, er det lettere å justere dem i høyden, å ta dem med i transport. Vær oppmerksom på håndtaket og stroppene. Stokken skal sitte komfortabelt i hånden, tiltrukket av hånden. Kjøp spesielle hansker for komfort og bekvemmelighet. Stokkene tippes for gress, asfalt og is.

Nå kan du trygt begynne å bevege deg. Men husk at dette er en sport, og du trenger moderering først. Hvis du begynner i en klubb eller med en trener, vil du bli lært hvordan du kan bevege deg, puste, varme opp og kjøle deg ned.

Anbefalt: