Copa America 2016: Anmeldelse Av Spillet Chile - Bolivia

Etter en mislykket start på Copa America (nederlag mot Argentina) måtte chilenerne score poeng i andre runde av gruppespillet. Rivalene til det chilenske landslaget i det andre spillet var fotballspillere fra Bolivia.

Copa America 2016: anmeldelse av spillet Chile - Bolivia

Begge landslag tapte sine første kamper i turneringen med samme poengsum 1: 2. Chilenerne klarte ikke å motstå det argentinske landslaget, og bolivianerne tapte på mange måter sensasjonelt for Panama-laget. Før sine andre kamper satte begge lag seg som oppgave å vinne for å bevare sjansene for å komme seg ut av gruppe D.

Spillet startet med fordelen av det chilenske landslaget, men det kom ikke til alvorlige scoringssjanser i den første halvtimen av spillet. Først i løpet av de siste femten minuttene klarte chilenerne å skape flere akutte situasjoner ved porten til den bolivianske keeperen. Pinilla og Sanchez hadde gode sjanser, men treffene til de berømte spillerne manglet nøyaktighet. Første halvdel av møtet ble avsluttet med nuller på resultattavlen.

Mindre enn et minutt etter starten av andre halvdel av møtet åpnet det chilenske landslaget scoringen. Bolivianeren Juan Carlos Anse mistet ballen nær sekstenmeteren, som ikke ble savnet av Mauricio Pinilla, som gjorde en assistanse til Arthur Vidal. Chile tok ledelsen 1-0 allerede i det 46. minutt.

I det 61. minutt spratt det bolivianske landslaget tilbake. Jasmani Campos scoret det vakreste målet. Bolivianeren traff et kraftig frispark inn i selve nettet av målet. Claudio Bravo var maktesløs. Tallene 1: 1 lyser opp på resultattavlen.

Etter å ha sluppet ballen, la chilenerne til enda mer i angrep. I det 73. minutt svarte Sanchez med et frispark, men den bolivianske keeperen parerte ballen, sendt helt til hjørnet. Arturo Vidal hadde også scoringsjanser, men Bayern-spilleren manglet nøyaktighet og noen ganger flaks.

Det avgjørende avsnittet i kampen var 8 minutter lagt til hovedtiden. Chilenske fotballspillere presset mer og mer farlig mot motstanderens mål, da til slutt, i det 8. minutt av skaden, pekte dommeren på poenget mot målet til det bolivianske landslaget. Ballen etter arkivering i sekstenmeteren havnet i hånden til Jasmine Campos, og dommeren tok en veldig tvetydig avgjørelse. På det tiende stoppminuttet bommet ikke Arturo Vidal - 2: 1 til fordel for Chile.

Bolivianerne hadde en stor sjanse til å vinne tilbake. I det 12. minutt som ble lagt til i kampen, kunne ikke Rodrigo Ramallo fra den mest fordelaktige posisjonen komme i hjørnet av målet til Claudio Bravo. Etter hans treff fra området med elleve meter, passerte ballen noen centimeter fra stangen.

Møtet ble avsluttet med en score på 2: 1 til fordel for det chilenske landslaget. Denne kampen var en av de mest intense og dramatiske konfrontasjonene på Copa America i gruppespillet.