Copa America 2016: Anmeldelse Av Kampen Mexico - Uruguay

Allerede i den første runden av gruppespillet på Copa America 2016 kom to konkurrenter om høye plasser ikke bare i gruppen, men også i turneringen som helhet sammen i gruppe C. Det meksikanske landslaget møtte Uruguay.

Copa America 2016: anmeldelse av kampen Mexico - Uruguay

Det spennende Mexico-Uruguay-skiltet har oppfylt forventningene til nøytrale fotballfans. Dette spillet viste seg å være veldig spennende og scorende.

Allerede i 4. minutt av møtet ble poengsummen åpnet. Mexikanerne hadde et raskt angrep, etterfulgt av et innlegg fra venstre flanke inn i feltet. Hector Herrera svarte på serveringen og skjøt fra midten av sekstenmeteren til målet for uruguayanerne. Forsvarer av to ganger verdensmestere Alvaro Pereira prøvde å blokkere skuddet, men i stedet fløy ballen fra hodet til målet. Mexikanerne tok ledelsen 1: 0.

Selv i første omgang kunne og burde det uruguayanske landslaget ha fått tilbake. Edinson Cavani i det 30. minutt gikk en-mot-en med den meksikanske keeperen Talavera, men keeperen var godt matet, og lot ikke stjernespissen utjevne resultatet. Første halvdel av møtet ble avsluttet med en minimal fordel av det meksikanske landslaget - 1: 0. Meksikanerne hadde initiativet, oftere traff de motstanderens mål. I tillegg til målet i første omgang, bør det også noteres et rødt kort, som uruguayaneren Matias Vechino fikk i det 45. minutt. Dette var den andre grove fotballen til en fotballspiller, noe som indikerer høyt kontaktnivå på banen.

I andre omgang kom uruguayanerne ut med ånden for å utjevne poengsummen. I det 58. minutt savnet Diego Roland en ekte scoringssjanse. Den uruguayanske kapteinen Diego Godin tok ledelsen på midtbanen. Forsvareren så ut til å være en ekte spiss, passerte flere forsvarere i Mexico og ga en pasning til Cavani. Edinson ga ballen til Roland, men sistnevnte klarte ikke å treffe motstanderens mål fra flere meter.

I det 73. minutt utlignet dommeren oppstillingene. For et grovt brudd ble Andres Guardado utvist. Umiddelbart etter det vant uruguayanerne tilbake - i denne saken ble de hjulpet av standardposisjonen. I det 74. minutt, etter en pasning fra frisparket, sparket Diego Godin ut over alle forsvarerne i Mexico og sendte dyktig ballen i mål med hodet.

Spillet nærmet seg gradvis, men meksikanerne godtok ikke uavgjort. På slutten av kampen så tilskuere ytterligere to mål i portene til det uruguayanske landslaget. Først i det 85. minutt skjøt Rafael Marquez fra nært hold kraftig inn i nær ni, og allerede i andre kompenserte minutt satte Hector Herrera, etter en pasning til det tomme nettet til Raul Jimenez, kampens endelige poengsum. Mexico vinner 3: 1 og etter første runde topper gruppen C-tabellen.