Trening Etter Alder

Trening Etter Alder
Trening Etter Alder

Video: Trening Etter Alder

Video: Trening Etter Alder
Video: 5 учебных упражнений для MIDFIELDERS | Пять простых упражнений для полузащитников 2024, April
Anonim

Det er ingen hemmelighet at regelmessig fysisk aktivitet hjelper til med å være i god form i en alder av 20, så vel som 40 og 50 år gammel. Du må imidlertid trene riktig. Hvis det er galt å gi kroppen din belastning, kan du ikke bare ikke oppnå noe positivt resultat, men også skade deg selv ganske mye. Nå vil du lære hvordan du velger en sport basert på din alder.

Trening etter alder
Trening etter alder

Trening fra 18 til 35 år

Denne aldersperioden er den mest aktive og fruktbare, ettersom kroppen er i stadig utvikling. Det er fra denne perioden at hvordan du vil føle deg i alle påfølgende år vil avhenge. Fra 18 til 35 år har du råd til å drive med absolutt hvilken som helst sport, med mindre du selvfølgelig har kontraindikasjoner eller andre begrensende faktorer.

Det er best å begynne å spille sport allerede før denne aldersperioden, fordi det er fra 12-13 år at muskelrammen begynner å danne seg, som figuren din vil avhenge av i fremtiden.

Med sport i alderen 18 til 35 år, er det nødvendig å gi kroppen en belastning med jevne mellomrom. Det vil til og med være hyggelig hvis du bruker minst en halv time av tiden din til fysiske aktiviteter hver dag. Det viktigste med daglig idrett er å jevnt fordele belastningen på alle muskelgrupper.

Utholdenhetsøvelser utføres best i denne aldersperioden, fordi utholdenhet er ansvarlig for kroppens reserver.

Trening fra 35 til 50 år

Når du er over 35 år, er det verdt å endre den fysiske aktiviteten din. I denne aldersperioden er det å spille sport like viktig som i den forrige, akkurat nå bør du behandle kroppen din mer nøye og lytte nøye til den. Som regel har mange kroniske sykdommer i en alder av 40 år, så det er nødvendig å følge legens anbefalinger og, på grunnlag av dem, velge riktig type kondisjon.

Det er best i løpet av denne livsperioden å gå i sport ikke mer enn 3 ganger i uken, mens du foretrekker de idrettene der muligheten for skade er minimert. Følgende egnethetstyper er for eksempel egnet:

  • svømming;
  • aerobic;
  • strekker seg;
  • sykling;
  • jogge;
  • Pilates;
  • pusteøvelser;
  • yoga.

Du kan også gi kroppen belastninger, men de må absolutt være moderate.

Fra 35 til 50 år i sport er det viktigste ikke belastningen, men regelmessigheten. Ved å opprettholde en aktiv livsstil, vil du føle deg sunn og ungdommelig i årene som kommer.

Trening fra 50 til 60 år

Det er så etablert i menneskekroppen at det etter 50 år begynner å miste muskelmasse betydelig og akkumulere kroppsfett. For å forhindre dette, må du føre en ganske aktiv livsstil.

Hvis du aldri før har fylt 50 år, må du ikke øke fysisk aktivitet dramatisk. Det viktigste er å trene regelmessig og akkurat den typen du liker.

For de som har tilbrakt hele livet med sport, er det mye lettere å lage en treningsplan for seg selv i et gitt aldersintervall. Det er nok å redusere belastningen og legge til pusteøvelser til dem, som hjelper til med å forbedre funksjonen til hjertet og blodårene.

Det er en god ide for folk i 50-årene å begynne å svømme og lett jogge eller til og med rask gange. En slik belastning er i stand til ikke bare å holde kroppen i god form, men også å gjøre søvnen sterkere.

Trening for noen over 60 år

Etter 60 år er det nødvendig å redusere fysisk aktivitet til et minimum og utføre dem når din egen velvære tillater det. Daglige utendørs turer er ideelle.

Anbefalt: